Klädkedjan MQ vinstvarnar.
Klädkedjan MQ vinstvarnar. Bild: Bertil Ericson/TT

MQ vinstvarnar igen– aktien faller

Försäljningen har inte motsvarat Göteborgsbolagets förväntningar.

ANNONS
|

"Den svaga utvecklingen som vi såg i det fjärde kvartalet 2017/2018 har fortsatt inledningsvis i det första kvartalet 2018/2019. Försäljningen under de två första månaderna har inte utvecklats enligt förväntningarna i en mycket utmanande marknad, medan november har visat en positiv utveckling.", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

MQ redovisade ett rörelseresultat på 36 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2017/2018. Men för fjärde kvartalet 2018/2019 väntar sig klädbolaget ett rörelseresultat på 12 miljoner kronor.

En bidragande orsak är enligt MQ en svag utvecklingen för deras egna varumärken i damkollektionen. Man har dock kunnat ana en positiv trend under kvartalets slutskede då de senaste kollektionerna mottagits väl av kunderna.

ANNONS

Bolaget har haft ett tufft 2018, där aktieägarna fått se kursens värde halverad. Sommarens värmebölja slog hårdare mot försäljningen än mot jämförbara butiker. Man kämpar också för att få fart på e-handeln.

– Det handlar om en omfördelning av resurser i den satsning vi gör på digitaliseringen. Det finns inget enskilt, större sparprogram utan det handlar om att spara i det lilla för att satsa i det stora, sa den då nytillträdde vd:n Ingvar Larsson till GP i augusti.

ANNONS