Så ska Svenska mässan bli två fotbollsplaner större

ANNONS
|

Svenska Mässan blir snart ett planhögre. Projektet är en del i den stora satsningen,beräknad till drygttre miljarder kronor, på att utöka Svenska Mässan och Gothia Towers ordentligt.Ökad efterfrågan har dock gjort att planerna på nya mäss- och möteslokaler flyttas fram. Stiftelsen bakom mässan lämnade in en ny planbegäran till Göteborgs stad på torsdagen.

Ska vara klart inom de närmsta åren

- Vi är i ett oerhört stortbehov av nya mötes- och eventlokaler. Vi märker en ökad efterfråga och behöver forcera utbyggnaden för att kunna fortsätta växa sås snabbt som vi önskar, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef för Svenska Mässan.

LÄS MER: Nya rekord för Svenska Mässan

ANNONS

Hon hoppas att de nya lokalerna, inklusive ett scenhus, ska stå färdigt inom "de närmsta åren"

- Men det är avhängigt av hur långt tid det tar för staden att handlägga ärendet. Visst grundarbete kan påbörjas redan nu, men det är svårt att ge en tidsplan för hela projektet eftersom det beror mycket på handläggningen, säger Carin Kindbom.

Omsätter 1,3 miljarder

Svenska Mässan går inte ut med någon siffra på hur mycket den aktuella enskilda investeringen är värd.

- Det här är en del i en långsiktig investering på drygt tre miljarder kronor, vi kan inte uttala oss om kostnaden för de enskilda delarna än, säger Carin Kindbom.

LÄS MER: Mässan tornar upp sig än mer

Svenska Mässan omsatte 2016 1 255 miljoner kronor, en ökning med sex procent från 1 182 miljoner kronor under 2015. Resultatet efter avskrivningar sjönk samtidigt till 129 miljoner kronor, från 158 miljoner kronor föregående år.

ANNONS