Livstids fängelse för mord på flickvän

På luciamorgonen i fjol mördades en kvinna i 30-årsåldern i Oskarshamn av sin pojkvän. Kvinnan hade velat göra slut med mannen. I dag dömdes han till livstids fängelse med utvisning som följd i Kalmar tingsrätt.

ANNONS
|

I mitten av april åtalades en 24-årig man misstänkt för mord på sin flickvän samt mordförsök på en 25-årig man. I dag föll domen i Kalmar tingsrätt där mannen döms till livstids fängelse och utvisning.

Mordet på flickvännen ska ha skett genom strypning på luciamorgonen ifjoli en park i Oskarshamn. Det var den 24-årige mannen som körde kvinnan till sjukhus efter dödsstrypningen och han kunde senare gripas misstänkt för mord.

Den nu morddömde mannen har tidigare dömts för våld mot kvinnor som han har haft relationer med och han har erkänt att han utövat våld mot kvinnan i 30-årsåldern.Mannen skadock ha förnekat att han haft uppsåt att döda sin flickvän.

ANNONS

Enligt polisens förundersökning har vittnenuppgett att kvinnan ville göra slut med den 24-åriga mannen och att hon, kort innan hon mördades, ska ha kastat sin förlovningsring.

Bara månaderna innan mordet på flickvännen åtalades 24-åringen för ett mordförsök på en man i 25-årsåldern i Oskarshamn. Han blevattackerad med en kniv sedan hanförsökt förhindra 24-åringen från att misshandla en kvinna utanför en restaurang.

För fem år sedan, 2011, dömdes mannen till fängelse för att ha tagit strypgrepp på sin dåvarande fästmö, som var gravid. Kvinnan ska ha legat och sovitnär 24-åringen knivhögg henne i halsen och magen.

2014 dömdes mannen återigen tillfängelse.Den härgången för kvinnofridskränkning. Mannen frigavs villkorligt från straffet i juni 2015 och det var på dagen efter frigivningen som han träffade den kvinna i 30-årsåldern som senare skulle bli hans flickvän.

Åklagare Patrick Sonnevang yrkade på att 24-åringenskulle utvisas efter avtjänat straff och Kalmar tingsrätt gick på åklagarens linje. Mannen dömdes även till att betala skadestånd på närmare 350 000 kronor till offrets anhöriga samt till 25-åringen som knivattackerats.

ANNONS