Lunds kommun ber om ursäkt efter agerandet

Rektorn på den skola i Lund där en fjortonårig flicka utsattes för våldtäkt, ska nu lämna sin tjänst på skolan, uppger Sydsvenskan. Dessutom ber kommun om ursäkt för sitt tidigare agerande. - Å Lunds kommuns vägnar ber vi om ursäkt till flickan och hennes familj. Det som har hänt är oacceptebelt, skriver Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Det var i maj förra året som en fjortonårig flicka utsattes för en våldtäkt på en skola i Lund.

De två pojkar som begick brottet, båda i 15-årsåldern, fick trots brottet, gå kvar på skolan efter händelsen.

Och flickan valde att undervisadespå en annan plats.

Nu, nästan ett år efter händelsen, uppger rektorn vid skolan i Lund att han har valt att avsluta sin tjänst - och kommunen går ut och ber om ursäkt efter skolans agerande.

LÄS MER:Pojkarna bakom våldtäkt i Lund flyttas

LÄS MER:Våldtäkt anmäld på skola - offret en flicka

Ber om ursäkt

På Twitter ber nu kommunen om ursäkt och hänvisar till ett pressmeddelande och i samma meddelandeskriver de även: "Skolans rektor har i dag valt att lämna sin tjänst."

ANNONS

- Å Lunds kommuns vägnar ber vi om ursäkt till flickan och hennes familj. Det som har hänt är oacceptabelt. Lunds kommun har agerat fel. Vi delar rektorns bedömning när han väljer att lämna sin tjänst, säger Anders Almgren, kommunstyrelsens ordförande.

De skriver även att det har vidtagits en rad åtgärder på skolan, både när det kommer till elever, personal och vårdnadshavare.

- Vi ska ha nolltolerans mot all typ av kränkningar och övergrepp. Värdegrundsarbetet ska ständigt manifesteras genom aktiva handlingar i det dagliga arbetet. Nu skärper vi våra rutiner och arbetssätt, så att den här typen av händelser aldrig ska inträffa igen, säger Elin Gustafsson, kommunalråd med ansvar för skolfrågor i Lund, fortsätter de i meddelandet.

ANNONS