Poliser misshandlade – två har gripits

Två poliser i Örebro har blivit så svårt misshandlade att de har fått föras till sjukhus. Två personer har gripits. – Poliserna har fått ta emot knytnävsslag, en har fått blessyrer och svullnader i ansiktet och den andra har skadat en hand, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

ANNONS
|

SOS fick vid 20.20 flera samtal från personer som larmade om en pågående misshandel i stadsdelen Rosta, Örebro, vilketNerikes Allehandavar först med att rapportera om. Ett vittne beskriver för Nerikes Allehanda hur de såg en man jaga en annan person.

När polis skickades till platsen för att ingripa, blev två civilpoliser själva attackerade av männen.

– De har fått motta knytnävsslag. En har fått blessyrer och svullnader i ansiktet och den andra har skadat en hand när de försökt avvärja slagen. De är på sjukhus av den anledningen, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Flydde in i lägenhet

Kort inpå misshandeln av poliserna, kunde en av de misstänkta gripas. Den andra personen tog dock sin tillflykt till en lägenhet och en massiv polisinsats drogs i gång. Vid 22.30 upppgav polisen att också den andra person som misstänks för polismisshandeln nu har gripits.

ANNONS

– Även den som förskansat sig i lägenheten har kunnat gripas, säger Jan-Åke Sjöström.

Polisen har inga ytterligare misstänkta i ärendet. De båda gripna männen misstänks för våld mot tjänsteman. En av dem är född 1992 och den andra personen är född 1999.

ANNONS