Polisman dog – tre häktade för rån

ANNONS
|

Tre män som misstänks för ett rån mot en tobaksaffär i Göteborg har häktats. I samband med rånet blev en polisman påkörd och dog när han skulle korsa E20 i jakt på gärningsmännen.

- Tingsrätten fattade beslut på grunden att det finns flyktfara, samt att det finns risk att de på fri fot försvårar utredningen, eller undanröjer bevis, säger åklagaren Mehrdad Sanaei.

ANNONS

Det handlar om en 24-åring och två 18-åringar som häktats som på sannolika skäl misstänkta för rån, den högre misstankegraden. En 16-årig pojke som också är misstänkt har blivit omhändertagen och placerad av socialtjänsten.

- Anhållandet hävdes av mig tidigare i dag. Samtliga fyra är misstänkta för gärningen som jag menar begåtts i samförstånd, säger Mehrdad Sanaei.

Polismannens död kommer inte att ingå i utredningen utan betraktas som en olycka.

- Det kommer det inte att ha någon innebörd i en eventuellt framtida rättegång. Rent straffrättsligt kommer det inte att medfölja några påföljder, men rent moraliskt har de en skuld i detta, för hade de inte begått det här rånet hade det inte hänt, säger Mehrdad Sanaei.

TT

ANNONS