Ytterligare en död efter flerbilskrocken

ANNONS
|

Det var strax före klockan 15.00 som larmet om olyckan kom in till SOS på nyårsafton.

Tre personbilar var inblandade i olyckan som inträffade mellan Gällivare och Malmberget.

– Det är en kraftig olycka med tre personbilar inblandade och flertalet skadade. Samtliga är förda till sjukhus. Det är barn inblandade, sa Trond Olofsson, inre befäl på räddningstjänsten tilltidningentidigare i dag.

Fyra döda

Totalt var sex personer inblandade i olyckan.

– Det är en allvarlig olycka som inträffade vid 15-tiden. Sex personer är allvarligt skadade och barn är inblandade, sa Mattias Borin, RLC-befäl vid polisen i Norrland tidigare.

Under kvällen uppgavpolisen att tre personer hadedött, varav ett barn på tre år. Anhöriga är underrättade.

ANNONS

– Det är tre personer döda och två personer är allvarligt skadade den tredje personern verkar inte vara allvarligt skadad, säger Rasem Chebil, RLC-befäl vid polisen i Norrköping.

Vårdades för kritiskaskador

Utöver de döda uppgavsjukhuset att två personer hadefått lindriga skador efter olyckan och två personer fortfarande vårdades, en med livshotande skador och ytterligare en person som är allvarligt skadad.

På nyårsdagen uppgavsjukhuset i Gällivare att en ung flicka som tidigare var allvarligt skadad har stabiliserats och är på bättringsvägen. En kvinna i 70-årsåldern låg dåfortfarande kvar på sjukhuset allvarligt skadad.

På måndagen meddelade polisen att kvinnan livs inte gick att rädda. Kvinnan ska enligt Marie Andersson, kommunikatör vid polisen i Umeå ha avlidit sent på söndagskvällen.

– Anhöriga till kvinnan ärunderrättade, säger Marie Andersson.

ANNONS