Laget fick byta flyg i sista stund

ANNONS
|
Fotbollslaget Chapecoense var på väg till finalen i den sydamerikanska cupen när deras plan kraschade. Enligt colombianska medier fick laget byta flyg i sista stund och bara tre av lagets spelare överlevde kraschen. LÄS OCKSÅ:Flygkrasch i Colombia: 81 ombord Försvararen Alan Ruschel ska ha överlevt och vårdas nu för sina skador, skriver BluRadio Colombia. Han uppgavs vara chockad och frågade efter sin familj men hans tillstånd beskrev som stabilt.

Målvakten Danilo som satt bredvid Alan Ruschel överlevde kraschen men dog sedan av sina skador.

Även spelarna Jackson Follman och Zampier Netouppges vara bland de överlevande.

Nedan: Ett klipp har lagts upp på lagets Facebooksida minuter innan de gick ombord på planet.

Få överlevande

76 personer uppges ha dött i kraschen. Efter beskedet om olyckan har laget gått ut med ett officiellt uttalande där man skriver: "Må Gud vara med våra idrottsmän, representanter, journalister och andra gäster som reste med vår delegation". Man uppger även att man inte kommer kommentera mer förrän olyckans omfattning är klarlagd.

Sydamerikans fotbollsförbund har också ställt in alla fotbollsmatcher tills vidare efter kraschen.

ANNONS

Många visar sitt stöd

På Twitter uttrycker också motståndarelaget i den väntande cupfinal nu sitt deltagande över det inträffade.

Även europeiska storklubbar visar nu sitt deltagande för den tragiska olyckan. På Twitter skriver Mancester United att klubbens tankar är med Chapecoensel och alla som drabbats av tragedin i Colombia.

Den spanska klubben Barcelona visar sitt stöd.

"Allt vårt stöd och vår solidaritet till offren och familjerna som påverkas av tragedin", skriver Barcelona i en post på Twitter.

ANNONS