Martha Erika Alonso har omkommit i en helikopterkrasch. Hon var den första kvinnliga guvernören i delstaten Puebla i Mexiko.
Martha Erika Alonso har omkommit i en helikopterkrasch. Hon var den första kvinnliga guvernören i delstaten Puebla i Mexiko.

Mexikanska politiker döda i krasch

Två ledande politiker i Mexiko har omkommit i en helikopterkrasch. Det var delstaten Pueblas nytillträdda guvernör Martha Erika Alonso och hennes make, senatorn Rafael Moreno, som omkom när deras helikopter störtade.

ANNONS
|

Båda tillhör center-högerpartiet PAN, där Rafael Moreno var senatens gruppledare. Han har tidigare haft samma post som hans hustru nu beklädde. Även två medhjälpare och piloten omkom när helikoptern störtade tio minuter efter att ha lyft från Santa Maria Coronango nära Puebla.

I de allra första rapporterna tydde ingenting på att det var annat än en olyckshändelse. Men president Andrés Manuel López Obrador – i motstående politiska läger – lovade att kraschen ska utredas och säkerhetsminister Alfonso Durazo lovade på en presskonferens "fullständig transparens". Förre presidenten Vicente Fox från PAN lät ana oråd när han i en tv-intervju krävde en "oberoende" utredning och sade att "varje sten måste vändas".

ANNONS

Martha Erika Alonso tillträdde guvernörsposten för bara tio dagar sedan. Valet hölls visserligen i somras, men resultatet blev omtvistat och det tog flera månader för valdomstolen att komma till beslut.

Flera mexikanska politiker har omkommit i flygkrascher de senaste åren, däribland ministrar i centralregeringen år 2008 och 2011.

TT-Reuters

ANNONS