Foto: Claudio Bresciani / TT
Foto: Claudio Bresciani / TT

Våldtäkt anmäld på skola - offret en flicka

En anmälan har kommit in till polis om en våldtäkt som ska ha skett under skoltid på ett högstadium i Dalsland. Det är en flicka som ska ha våldtagits, och flera pojkar ska ha varit med vid händelsen, skriver Provins-Tidningen.

ANNONS
|

Uppgifterna om händelsen är i nuläget knappa, men att en anmälan har kommit in bekräftar Elisabeth Olsson, gruppchef för sektionen brott i nära relationer vid polisen i Västra Götaland, för Provinstidningen.

– Utredning pågår, men ingen är frihetsberövad. Mer vill jag inte säga med hänsyn till de inblandades unga ålder, säger Olsson, till tidningen.

Händelsen ska inte ha skett i närtid, och offrets vårdnadshave ska vara underrättade om vad som skett.Enligt uppgift till tidningen har våldtäkten skett under skoltid, och offret är en flicka. Samtidigt som våldtäkten skedde ska flera pojkar ha varit med.

Även skolledningenär förtegen om händelsen, men barn-och utbildningsförvaltningens chef Catrin Eriksson säger till Provinstidningen att hon har informerats omhändelsen. Hon avböjer att kommentera vidare med hänvisning till att rektorerna inte är på plats.

ANNONS

– Jag känner till händelsen och vet att rektorerna handlat enligt de riktlinjer som polisen och socialtjänsten tagit fram, sägerEriksson.

ANNONS