Tåpaj och domartabbe sänkte Häcken

Häcken hade inget vidare flyt i matchen mot Örebro. Trots spelövertag och en boll i mål så förlorade Häcken med 0–1.

|

1 846 åskådare såg Häcken ta emot Örebro på Bravida Arena under söndagskvällen, och de fick se en ganska händelserik match. Men den innehöll inte så många mål: det slutade på ett – även om två avslut var över mållinjen.

Under en spelperiod som Häcken dominerade tog Örebro ledningen efter 35 minuter. Målet komefter en slarvig passning av Mohammed Abubakari på egen planhalva. ÖSK-ytternMartin Broberg fick bollen i djupled och rakade in bortalagets ledningsmål med en tåpaj.

Med drygt tio minuter kvar slog inbytte Alhassan Kamara till från nära håll. Bollen studsade i mål via ribban – med studsen klart innanför mållinjen – men domarteamet, lett av huvuddomaren Johan Hamlin, noterade inte att bollen var i mål.

Häcken fortsatte att trycka på för en kvittering, och på övertid ville hemmalaget ha straff efter en kaotisk situation i Örebros straffområde. Någon straff blev det inte, och inte heller någon kvittering.

Örebro vann med 1-0 och tog med sig de tre poängen hem.