Nytt årsbästa av krasslig Sagnia

Ullevihopparen Khaddi Sagnia har legat i sjuksängen och var fortfarande snorig. Då slog hon till med årsbästa - 6,70 på hemmaplan. - Alla var helt galna, precis som jag, säger hon.

ANNONS
|

Under EM-finalen under förra helgen fick längdhopparen Khaddi Sagnia till en riktigt bra träff, men det blev övertramp. I stället blev hennes bästa godkända hopp 6,,59. Detgav henne en sjätteplats i tävlingen och var sex centimeter i från medalj.

På Göteborgs GP på Slottskogssvallen höjde hon sitt årsbästa från 6,62 till 6,70.

-Jätte, jätteskönt. Jag tror att det här var sista tävlingen så det är ändå skönt att få de här resultaten innan jaggår in i OS och känna att jag har ändå gjort bra tävlingar och de här resultaten, så det är ju gött. Det blir fullträning så fort jag blir frisk, säger hon.

ANNONS

22-åringen har varit sjuk sedan hemkomsten från EM och mest legat i sängen och druckit te.

- Min näsa rinner så himla mycket.

Ullevihopparen har ett personbästa på 6,78 och blev uttagen i OS-truppen redan i november förra året.

-Det har ju varit väldigt skönt att blir uttagentidigt, men samtidigt har jag ändå känt att jag vill åka dit med ett bra resultat och jag vill liksom inte nöja mig med6,50. Det har ändå varit lite stressigt om man säger så, säger hon.

Hon var stor publikfavorit under tävlingen och fick ta otaliga selfies och skriva mycket autografer på hemmaarena. Hon hade även en hel fanclub som bar t-shirtar med texten "Team Khaddi" på ryggen.

-Ja (skratt), så gött! Alltså jag är så himla tacksam. Och det var jätteunderbar publik och alla var helt galna, somjag. So I like.

Khaddi Sagnia vann tävlingen. TvåanKenyattiaHackworth från USA blev tvåa på 6,50.

ANNONS