Indiepionjärerna The Cure släpper första låten på 16 år

Ett och ett halvt decennium – så lång tid har passerat sedan The Cures senaste nyskrivna låt. Men på torsdag är väntan över.

ANNONS
|

The Cure har inte släppt ifrån sig en ny låt på sexton år. Vilket är en anmärkningsvärt lång tid för ett band som ändå turnerar regelbundet.

På torsdag kommer hur som helst singeln ”Alone”, och följs sedan av det nya albumet ”Songs of a lost world”.

Denna skiva kommer med största sannolikhet ges ut senare i höst, om man får tro på experternas prognoser. Samtidigt har en mycket gotisk hemsida skapats, som på något vis tycks ha med The Cure att göra. Exakt vad hemsidan vill uttrycka är visserligen svårt att säga.

Britterna släppte sitt senaste album ”4:13 Dream” 2008, och har sedan dess spelat in en cover på Beatles ”Hello, Goodbye”. Annars har det, som sagt, varit blygt med nyskrivet material.

ANNONS

The Cure spelade på Way Out West 2019 och Scandinavium 2022. GP:s recensent gav den, faktiskt helt skoningslöst långa spelningen, ett gott betyg. Bland annat med motiveringen ”Robert Smith sjunger som en mångud”.

LÄS MER:Ett avgörande år för Amanda Werne och Slowgold

LÄS MER:Recension: The Cure, Way Out West

LÄS MER:Lukas Moodysson om ”Fucking Åmål”: ”Tänkte inte på att det var just två tjejer som blev kära i varandra”

LÄS MER:Recension: Victor Leksell, Scandinavium, fredag

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS