Summerbursts vågspel – en månad till festivalen på Ullevi

Med bara en månad kvar tills megastjärnor som David Guetta och Martin Garrix ska fylla Ullevi med fest och dans är det mesta osäkert. Summerburst har meddelat att festivalen bara blir av om Sverige är i ”steg 4”. Nu hoppas man in i det sista på ett positivt besked från regeringen.

ANNONS
|

Den 27 maj presenterade regeringen hur man tänker sig att restriktionerna i landet ska lätta i fem steg. I juli gick vi in i både steg 2 och 3, vilket bland annat innebär fler personer på offentliga tillställningar och att krogarnas öppettider återställs.

Förändringen har varit viktig för många kulturaktörer men den räcker inte för Summerburst. De har varit tydliga med att Sverige behöver vara i minst steg 4 för att festivalen ska kunna genomföras. Då tas nämligen deltagarbegränsningen bort helt vilket de ser som en förutsättning.

Regeringen planerar för att steg 4 ska kunna genomföras i september. Samtidigt ökar deltavarianten i landet och nu väntar många på klara besked från regeringen. Inte minst Summerburst.

ANNONS

LÄS MER:Recension: Erik Lundin på Nefertiti

Festivalgeneralen: ”Fortsatt positiva och förväntansfulla”

Festivalen på Ullevi i Göteborg börjar den 3 september, så det finns inte mycket utrymme till förseningar. Festivalgeneral Anders Boström säger att de nu har en nära dialog med myndigheterna och att planen alltjämt är att genomföra festivalen, trots att timmen är sen.

”Vi är fortsatt positiva och förväntansfulla. Vi ser ett oerhört högt tryck på de biljetter som finns ute till försäljning, premiumbiljetterna är i princip slutsålda, så det är väldigt roligt”, skriver han i ett mejl.

LÄS MER:Tegnell ger klartecken för festivalbesök – ”Så länge man håller avstånd”

När måste ni få besked för att kunna genomföra festivalen?

”Vi är mer än redo och har planerat för olika scenarios under hela året och har under hela pandemin anpassat oss efter nya förutsättningar och snabba beslut. Tidigare i år flyttade vi Summerburst från juli till september, så nu får vi förhoppningsvis avsluta sommaren istället för att inviga den.”

Dj Snake, David Guetta och Martin Garrix till Ullevi

Summerburst firar i år tioårsjubileum och skulle festen bli av är det den första riktigt stora tillställningen i Göteborg, och egentligen hela Sverige, sedan coronapandemin bröt ut. Till festivalen kommer bland andra världsstjärnor som Dj Snake, Don Diablo, David Guetta och Martin Garrix. Men också svenska akter som Rebecca & Fiona.

LÄS MER:Way Out West kommer till Villa Belparc i sommar

Anders Boström säger att artisterna är förberedda på att festivalen kan skjutas upp med kort varsel. Det samma gäller besökarna som då får möjlighet att överföra sin biljett till kommande festival eller få pengarna tillbaka.

ANNONS

Men målet är ändå att kunna genomföra Summerburst och efter det långa uppehållet utan fest och dansmusik är Boström minst sagt pirrig inför att höra musiken dra igång där på Ullevi.

”Det kommer definitivt att vara ett av mitt livs bästa ögonblick, jag och alla Summerbursters längtar!”

LÄS MER:Alla artister i ”Så mycket bättre”- från sämst till bäst

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS