Polisinsats efter bråk Burgårdens gymnasium

Flera elever ska under torsdagen hamnat i bråk med varandra på Burgårdens gymnasium.
Skolan dementerar dock att att det ska ha handlat om ett jättebråk, vilket tidigare rapporterats.
– Det är fyra elever som bråkat, sedan har det samlats väldigt mycket folk, säger Jenny Börjesson, verksamhetschef för Burgårdens gymnasium.

ANNONS
|

I slutet av skoldagen slog ledningen på Burgårdens gymnasium larm om att flera elever hamnat i bråk med varandra på skolans område.

Vid platsen ska mycket folk ha samlats och på polisens hemsida rapporterades det om att ett 30-tal personer var inblandade i bråket.

Uppgifterna tillbakavisas en stund senare av gymnasieskolans verksamhetsledare Jenny Börjesson.

– Det har inte varit något storbråk. Det är fyra elever som har bråkat. Sedan har det samlats många utanför då det var i slutet av skoldagen när många var på väg hem, säger Börjesson.

Hon berättar att folkmassan samlades vid spårvagnshållplatsen utanför skolan, men att själva bråket ska ha ägt rum på skolans område.

ANNONS

Vid 16.30 var det enligt Börjesson lugnt vid platsen.

– Nu pågår en polisutredning, det är så långt vi har kommit, säger skolans verksamhetschef.

Enligt polisen finns det inga uppgifter om att någon av de inblandade drabbades av några allvarligare skador i samband med bråket.

– Det ska ha pågått en fotbollsturnering på skolan vilket lett till bråk. Det handlar om två grupper som har meningsskiljaktigheter, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Senare under eftermiddagen meddelade polisen att man kommer att upprätta en anmälan om misshandel. Personen som ska ha misshandlas ska vara i 20-årsåldern och enligt polisen ska han blivit slagen av flera ännu så länge oidentifierade personer.

Personen som blev slagen ska inte ha drabbats av några allvarligare skador.

ANNONS