Martin Ådahl, Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson. Arkivbild.
Martin Ådahl, Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

C-topp: Budgetbeslut borde inte förvånat

ANNONS

När Centerpartiet i veckan inte röstade för regeringens budget kom reaktioner från Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men att C röstade som de gjorde borde inte ha förvånat, säger Centerpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Martin Ådahl i Ekots lördagsintervju.

Han säger att det delvis handlar om den vänstersväng C anser att regeringen har gjort en efter uppgörelsen med Vänsterpartiet.

– Det allvarliga är att man pekar ut Vänsterpartiet som sin långsiktiga förhandlingspartner, säger han men pekar även ut en annan anledning.

– Det handlar också om det här vakuumet som uppstår när man inte gör det här stora satsningarna för att få tillbaka jobben och i stället prioriterar olika utgifter.

ANNONS

C kommer dock genom att lägga ned sina röster släppa fram Magdalena Andersson (S) som statsminister under statsministeromröstningen på måndag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS