Enligt Aftonbladet är en uppkoppling från kvinnans mobiltelefon, till en mobilmast vid Biltema norr om Vetlanda, det sista kända spåret efter henne.
Enligt Aftonbladet är en uppkoppling från kvinnans mobiltelefon, till en mobilmast vid Biltema norr om Vetlanda, det sista kända spåret efter henne. Bild: Mikael Fritzon/TT

Övervakningsbilder nya bevis i utredningen

Övervakningsbilder på en bil utgör ny bevisning i fallet med 21-åriga Tove som nu hittats död, rapporterar Expressen.
Bilen ska ha kopplingar till en av de unga kvinnor som sitter häktade misstänkt för människorov.

ANNONS
|

21-åriga Tove från Vetlanda som varit försvunnen sedan i mitten av oktober har hittats död. Det meddelade polisen under en pressträff på onsdagskvällen.

– En viktig del har varit att anträffa kvinnan. Nu kan vi avsluta efterforskningen och gå in i nästa fas som handlar om att utreda vad som inträffat, sa Jonas Lindell, lokalpolisområdeschef på Höglandet.

Videofilm från övervakningskameror har lyfts fram som potentiellt viktig bevisning.

– Jag har tidigt gått ut och bett allmänheten i Vetlanda om filmer, och vi har tagit del av viss information från filmer som har varit av intresse, sa Rickard Finndahl, chef för grova brott i polisområde Jönköping, under pressträffen.

ANNONS
Jonas Lindell är lokalpolisområdeschef på Höglandet.
Jonas Lindell är lokalpolisområdeschef på Höglandet. Bild: Mia Höglund

Bil har synts på ”nyckelplats”

Bland annat ska polisens utredare ha kommit över film som visar en bil med koppling till en av kvinnorna som misstänks i fallet. Enligt uppgift till Expressen syns bilen på ”en nyckelplats” vid två olika tidpunkter under natten som Tove försvann. Expressen uppger att detta är ”nya bevis”.

Utöver kvinnan som kopplas till bilen sitter ytterligare en kvinna häktad. Bägge misstänks på sannolika skäl för människorov. De två ska ha träffat den nu döda Tove på krogen samma kväll som hon försvann och enligt uppgift till flera medier lämnade de den tillsammans.

Nu gäller det för polisen att kartlägga vad som hände därefter.

– Vi kommer att fortsätta bedriva intensivt utredningsarbete, men många åtgärder kvarstår för att bringa klarhet i vad som hänt, sa Rickard Finndahl på pressträffen.

Rickard Finndahl är chef för grova brott i polisområde Jönköping.
Rickard Finndahl är chef för grova brott i polisområde Jönköping. Bild: Mia Höglund

Sista kända spåret

En av de misstänkta har berättat sin version för personer i sin bekantskapskrets, som sedan återgett den för P4 Jönköping.

Enligt den versionen bråkade en av de misstänkta kvinnorna med Tove på krogen. Efter att de tre lämnat krogen ska de ha gått hem till en av de misstänkta och därefter blivit sams. Vid 03-tiden ska Tove ha cyklat hemåt.

Aftonbladet rapporterar att Toves mobiltelefon kopplade upp mot en mobilmast norr om Vetlanda klockan 03.50, vilket beskrivs som det sista kända spåret efter kvinnan. På morgonen hittades sedan hennes cykel låst på en adress utan känd koppling till 21- åriga Tove.

ANNONS

LÄS MER:Polisen bekräftar: Kvinnan som hittats död är försvunna 21-åringen

LÄS MER:Försvunna kvinnan i Vetlanda: Detta har hänt

ANNONS