Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar (V). Arkivbild.
Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar (V). Arkivbild. Bild: Amir Nabizadeh/TT

V: Vårt möte med Löfven avbokades

På torsdagen hade Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar tänkt sig ett möte med statsministern. Det skulle handla om förslaget om fri hyressättning i nyproduktion, en fråga där V har hotat med misstroende. Men det blev inget möte. Enligt V avbokade Löfvens stab tätt inpå.

ANNONS

"Statsministern träffar olika partiledare emellanåt. Ibland behöver hans möten ändras med kort varsel", skriver statsministerns pressekreterare Mikael Lindström i en kommentar till TT.

Han tillägger att han inte har några kommentarer utöver det.

När uppgifter om ett kommande möte mellan de två kom ut i medier under onsdagskvällen meddelade Lindströms kollega Maria Soläng att statsministern träffar partiledare då och då.

Men, skrev hon, "Ett sånt här möte finns inte inplanerat".

Avbokades

– Vi hade ett möte inbokat mellan vår partiledare och statsministern men det avbokades i dag (torsdag) av statsministerns stab, hävdar dock Ida Gabrielsson, vice ordförande för Vänsterpartiet.

Hon säger att det var "bokat och bekräftat".

ANNONS

Vänsterpartiet har hotat med att försöka väcka misstroende mot regeringen om den tar hyresförslaget vidare. Nooshi Dadgostar hävdar att det leder mot högre hyror för många fler än de som kommer att flytta in i nya hyreslägenheter.

Under onsdagens partiledardebatt upprepade Dadgostars önskan om ett möte med Löfven, som sagt att han inte är helt nöjd med förslaget. Hon hade också en hård replikväxling med Centerledaren Annie Lööf. Lööf försvarar förslaget utan reservation och säger att det ska genomdrivas i lag som det är och att statsministern inte ska tro att det ska ändras. Förslaget är en del av januariavtalet mellan regeringen och samarbetspartierna C och Liberalerna.

Ingen ny tid

Ida Gabrielsson uppger att partiet inte har fått någon motivering till varför det möte de förväntade sig avbokades. V har inte fått någon förfrågan om möte en annan tid.

– Det har varit uppenbart hela tiden att vi kan och är beredda att prata när som helst, det vet statsministern. Och det står vi fast vid, säger Gabrielsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS