Joe Biden bjuder in Magdalena Andersson till Vita huset

USA:s president Joe Biden har bjudit in Magdalena Andersson och Sauli Niinistö till Vita huset för att samtala om ländernas Natoansökan. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Efter de svenska och finska Natobeskeden har USA:s president Joe Biden bjudit in statsminister Magdalena Andersson och Finlands president Sauli Niinistö till Vita huset.

På sin hemsida skriver regeringen att Andersson och Niinistö åker till Washington DC för att prata med den amerikanska presidenten nu på torsdag.

”Under mötet i Vita huset kommer statsministern och presidenterna att diskutera Sveriges och Finlands Nato-medlemskapsansökningar, Rysslands aggression mot Ukraina och de transatlantiska relationerna i det förändrade säkerhetspolitiska läget”, skriver regeringen i pressmeddelandet.

Turkiets utrikesminister till USA i morgon

Även Turkiets utrikesminister, Mevlüt Cavusoglu, har blivit inbjuden till samtal i USA, detta enligt uppgifter till Aftonbladet. Cavusoglu träffar USA:s utrikesminister Antony Blinken i New York under onsdagen.

ANNONS

Enligt uppgifter till tidningen så kommer med största sannolikhet bland annat det svenska Natointrädet att avhandlas, vilket är intressant med tanke på Turkiets president Erdogans tidigare uttalanden om att Turkiet inte kommer släppa in varken Sverige eller Finland i Nato.

ANNONS