Nattliv i Barcelona, Spanien. Arkivbild.
Nattliv i Barcelona, Spanien. Arkivbild. Bild: Joan Mateu/AP/TT

Larm om nålattacker på spanska klubbar

ANNONS

Spansk polis utreder en rad anmälningar om mystiska nålattacker mot kvinnor på nöjesställen. Liknande händelser har tidigare rapporterats i Storbritannien och Frankrike.

Rapporterna väcker oro för att sexförbrytare hittat ett nytt sätt att droga sina offer, i stället för att spetsa drinkar. Men hittills har inga spår efter droger hittats och inte heller har några sexuella övergrepp anmälts till den spanska polisen i samband med nålsticken.

De senaste veckorna har polisen registrerat 23 fall i Katalonien, de flesta i turiststäderna Lloret de Mar och Barcelona. I Baskien har tolv fall rapporterats.

Offrens berättelser följer samma mönster, enligt polisen. Kvinnorna, oftast unga, är ute för att roa sig när de känner ett nålstick i en arm eller ett ben, och blir yra eller sömniga. De första fallen inträffade under tjurrusningen i Pamplona i början av juli.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS