Marius Borg Høiby, till höger i bild, tillsammans med kronprins Haakon och prins Sverre Magnus vid en föreställning på konserthuset i Oslo i juni 2023. Arkivbild.
Marius Borg Høiby, till höger i bild, tillsammans med kronprins Haakon och prins Sverre Magnus vid en föreställning på konserthuset i Oslo i juni 2023. Arkivbild. Bild: Rodrigo Freitas/NTB/TT

Mette-Marits son greps igen – och släpptes

Marius Borg Høiby, skandalomsusad son till Norges kronprinsessa Mette-Marit, greps igen på fredagskvällen och misstänks nu för nya brott.
På lördagseftermiddagen släpptes han på fri fot, enligt norska TV 2.

ANNONS

Polisen skriver i ett uttalande att 27-åringen greps efter att ha brutit mot ett kontaktförbud och på grund av "upprepningsrisk".

Enligt Borg Høibys advokat Øyvind Bratlien anklagas han för att ha kontaktat sin tidigare flickvän från ett dolt telefonnummer.

"Han bestrider detta och erkänner sig inte inte skyldig. Under mina 17 år som försvarsadvokat har jag inte upplevt eller hört talas om ett gripande på en så tunn saklig och rättslig grund", skriver advokaten i ett sms till nyhetsbyrån NTB.

Timmarna senare uppgav försvarsadvokaten till TV 2 att Høiby släppts.

"Utredningen växer"

Polisen skriver i ett uttalande att utredningen mot Borg Høiby växer och att han nu, utöver brott mot kontaktförbudet, misstänks för brott mot ytterligare en person. Det ska röra sig om olaga hot.

ANNONS

"I nuläget finns fyra offer i fallet. Oslopolisen utreder fallet med hög prioritet".

Borg Høiby greps initialt den 4 augusti efter en incident i en lägenhet i Oslo.

Han anklagas för, och har erkänt, att han misshandlat sin flickvän och är belagd med kontaktförbud. Han utreds även för en rad andra brott, däribland hot, skadegörelse, stöld av en elsparkcykel och misshandel av två tidigare flickvänner.

Drogproblem

27-åringen, som är Mette-Marits son från ett tidigare förhållande, har i ett skriftligt uttalande sagt sig ha problem med alkohol och droger.

Det norska kronprinsparet har hittills vägrat att svara på frågor om misstankarna.

– Det är inte rätt att vid nuvarande tidpunkt säga något mer om saken av hänsyn till alla inblandade, sade kronprins Haakon vid en kort presskonferens i samband med ett besök i Trøndelag på torsdagen.

ANNONS