Tusentals tranor har dött i fågelinfluensa

Ett stort utbrott av fågelinfluensa i Israel har lett till att över 5 000 vilda tranor har dött. Utbrottet anses vara det största någonsin i landet, skriver nyhetsbyrån AP.

ANNONS

Utbrottet av fågelinfluensa som upptäcktes förra veckan i norra Israel har inte bara lett till att tusentals vilda tranor dött. Bönder har också tvingats nödslakta hundratusentals kycklingar i vad som av myndigheter nu kallas det dödligaste utbrottet av fågelinfluensa i landet någonsin.

Forskaren Uri Naveh vid Israels park- och naturmyndighet menar att situationen fortfarande inte är under kontroll.

– Många döda fåglar ligger och flyter mitt i sjöar så det är svårt att få bort alla, säger han till AP.

En talesperson för en hårt drabbad park berättar för nyhetsbyrån att man försöker få bort de döda tranorna så snabbt som möjligt då man oroar sig för att sjukdomen ska påverka andra djurarter i området.

ANNONS

Runt 500 000 tranor passerar årligen genom Israel på väg mot Afrika och många stannar i landet under vintern. De senaste dagarna har man dock börjat se tecken på att smittan bland fågelpopulationen i området har börjat stabiliseras.

LÄS MER:Hundratusentals hönor döda i fågelinfluensa

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS