Uppgifter: Israel planerar markinvasion i Libanon

Efter att Hizbollahledaren Hassan Nasrallah bekräftats död rapporterar Reuters att ledarens kropp bärgats från platsen.
Samtidigt rapporterar ABC News att Israel planerar en markoffensiv.

ANNONS
|

Under natten till söndagen har Israel fortsatt attackerat mål i Libanon, uppger den israeliska militären, IDF, i ett uttalande. Målen hävdas tillhöra Hizbollah.

Under söndagen har dessutom Hizbollahledaren Nasrallahs kropp bärgats från platsen för en israelisk flygattack, enligt flera källor till Reuters. Kroppen var intakt och utan synliga skador, enligt två av källorna.

FN skickar nödhjälp

Över 700 personer har dödats i den senaste veckans israeliska attacker mot främst shiamilisen Hizbollah i Libanon. Enligt Libanons premiärminister Najib Mikati kan upp till en miljon människor ha fördrivits från sina hem i landet till följd av attackerna, vilket skulle motsvara en sjättedel av landets befolkning.

ANNONS

FN:s livmedelsprogram (WFP) har skickat nödhjälp som omfattar bröd, varma måltider och matpaket för en miljon människor till det konflikthärjade landet.

Enligt källor till amerikanska ABC News kan Israel även ha inlett en markinvasion i Libanon. Det är två amerikanska källor som uppger att småskaliga operationer nära gränsen har börjat eller ska börja inom kort tid.

Uppgifterna avvisas dock av israeliska The Jerusalem Post, som skriver att inget sådant beslut fattats, med hänvisning till flera toppkällor. Om Israel bestämmer sig för att göra en markinvasion kommer den att vara begränsad till södra Libanon, eller delar av södra Libanon, och om den sker bör den vara avslutad före vinterregnen i november-december, skriver tidningen.

Hundratals attacker

Hizbollah och Israel har fortsatt striderna efter att Hizbollahledaren Hassan Nasrallah bekräftats död under lördagen. Det senaste dygnet har hundratals mål attackerats i olika delar av landet, uppger Israels militär enligt den israeliska tidningen Haaretz.

"IDF fortsätter att verka för att degradera och avveckla Hizbollahs kapacitet", skriver militären.

Bland annat har staden Baalbek och Bekaadalen i östra Libanon varit mål för attacker under natten.

Under söndagen bekräftade Israels militär också att man attackerat Jemen med tiotals stridsplan.Detta efter att den Iranstödda jemenitiska Huthirörelsen den senaste tiden beskjutit Israel. Enligt Huthikontrollerade medier har bland annat två kraftverk träffats av de israeliska attackerna mot de jemenitiska hamnstäderna Hodeidah och Ras Issa.

ANNONS

LÄS MER:Iran utlyser landssorg efter Hizbollah-ledarens död

LÄS MER:Civila på flykt från Beirut efter attackerna

LÄS MER:Glädje och oro i Israel efter nyheten om Nasrallahs död

LÄS MER:Efter attackerna – över 50 000 har flytt till Syrien

ANNONS