Ett 30-tal människor skadades i lägenhetsbranden i den tyska staden Essen. Därefter kraschades en van in i två butiker.
Ett 30-tal människor skadades i lägenhetsbranden i den tyska staden Essen. Därefter kraschades en van in i två butiker. Bild: Thomas Banneyer

Vansinnesdåd i Tyskland – 30 skadade

En man ska ha tänt eld på ett bostadshus och sedan kraschat in en bil i två butiker i staden Essen i Tyskland. 30 personer uppges vara allvarligt skadade, varav flera barn, rapporterar Aftonbladet. Mannen greps av polis med en machete i handen.

ANNONS
|

Händelsen inträffade på lördagskvällen i staden Essen i Tyskland. Räddningstjänst larmades med kort mellanrum till två bränder i bostadshus strax efter 17-tiden på lördagen. Ett 30-tal människor ska ha skadats i branden. Av dem är åtta barn som ska ha skadats allvarligt, två av dem livshotande, rapporterar Nyhetsbyrån AP.

Räddningstjänst på platsen uppger för AP att elden redan spridit sig när de kom fram till platsen, och att grannar försökte få ut människor genom att resa stegar mot husen.

Kort efter bränderna kom larm om att en van kört in i två av stadens butiker. Ingen person ska ha skadats. Mannen som misstänks för dåden ska ha hotat människor med vapen. Ett antal män på platsen ska dock hållit honom tillbaka med bland annat spadar tills polisen kom, rapporterar Nyhetsbyrån AP.

ANNONS

Den misstänkte är en man 41-årig man och han greps på plats av polis. Mannens motiv ska enligt polisen ha varit att hämnas på sin exfru, uppger AP.

ANNONS