Alexandersson missade – men leder stort ändå

Tove Alexandersson kom "bara" tvåa på O-ringens tredje etapp. Men trots en miss på tre minuter leder hon stort sammanlagt. Jämnare är det i herrarnas elitklass – där flera löpare har chans på totalseger.

ANNONS
|

Alexandersson bommade rejält på onsdagens långdistans, men var ändå endast 16 sekunder efter den norska vinnaren Anne Margrethe Hausken Nordberg.

"Resultatet var bra, jag var ju inte så långt efter Hausken, men jag har inte sprungit så bra i skogen. På slutet gjorde jag en jättebom på tre minuter. Då trodde jag verkligen att de skulle ta ikapp mycket på mig, men det höll långt ändå", säger den svenska orienteringsstjärnan i ett pressmeddelande.

Emma Johansson kom trea på etappen och är femma totalt, där Alexandersson har en ledning på nästan fem minuter ner till Hausken Nordberg.

ANNONS

Norsk etappseger blev det även på herrsidan.

Olav Lundanes var sju sekunder snabbare än sin landsman Eskil Kinneberg – som är ny totalledare. Albin Ridefelt kom trea.

"Vi är fem-sex stycken inom ett par minuter, det är väldigt jämnt så den här tävlingen lever i allra högsta grad", säger Kinneberg.

William Lind är närmast efter Kinneberg, 53 sekunder bakom.

"Det är Sverige mot Norge, och det är så himla tajt. Vi får se vem som drar längsta strået", säger Lind.

TT

ANNONS