Agentens utspel: Erling Haaland är värd 11,3 miljarder kronor

Erling Haaland har tagit Premier League med storm.
Nu menar den 22-årige norrmannens agent Rafaela Pimenta att han är värd 11,3 miljarder kronor.
– Det är på grund av hans stora potential, säger hon till AS.

ANNONS
|

Det är nog få fotbollsintresserade som har missat vilken makalös succé Erling Haaland har gjort i Premier League.

Norrmannen har varit ostoppbar under sin första säsong i Manchester City och under mötet mot Wolves, för två veckor sedan, satte han sitt fjärde hattrick för säsongen.

"Det börjar bli löjligt nu", skrev legendaren Gary Lineker på Twitter.

I skrivande stund har Haaland gjort totalt 25 mål på 19 matcher, vilket gör att han leder Premier Leagues skytteliga med nio måls marginal.

Succén gör honom till en av de, om inte den, hetast spelaren i hela världen. Enligt hans agent Rafaela Pimenta är Haaland värd betydligt mycket mer än de 600 miljoner kronor som City uppgavs betala när de köpte loss honom från Borrusia Dortmund.

ANNONS

– Hans toppnivå kan vara något som fotbollsvärlden inte har upplevt ännu. Han kan nå längre än tidigare spelare, med allt vad vi vet om människokroppen, träningsmöjligheter och näring. Han kommer att slå alla rekord, säger Pimenta till AS enligt Fotbollskanalen.

Agenten: Haaland är värd 11,3 miljarder

Rafaela Pimenta menar att Haaland är värd osannolika 11,3 miljarder kronor. För att sätta det i perspektiv: Paris Saint-Germain betalade omkring 2,2 miljarder kronor när de köpte Neymar från Barcelona.

– Summorna ändras hela tiden, och om du frågar mig är Haaland värd en miljard euro (Vilket motsvarar omkring 11,3 miljarder kronor). Det är på grund av hans stora potential, men det är kanske inte någon som vill betala det. Med honom får du fans, mål, resultat, professionalism, sponsring och så vidare. Om man lägger ihop allt detta är hans värde en summa av flera saker, säger hon till AS.

Hon är dock tämligen säker på att ingen klubb skulle lägga den summan på Erling Haaland.

– Nej, för det är klubbarna som bestämmer priserna. Och jag känner inte till någon klubb som vill betala en miljard euro för en spelare.

LÄS MER:Hattrick av Haaland – Arsenal slog United

LÄS MER:Lucas Pérez valde Deportivo La Coruña istället för pengarna

LÄS MER:Skandalen som skakat Juventus i grunden

LÄS MER:Liverpools dåliga start – sämsta sedan Klopp tog över

ANNONS