Alexander Ahl-Holmström slår tillbaka mot kritikerna

Ifrågasatt på många håll inför säsongen.
Men inte längre.
Nu slår Gais skyttekung, Alexander Ahl-Holmström, 25, tillbaka mot kritikerna.
– Jag har tystat dem, säger anfallaren.

ANNONS
|

Som nykomlingar var Gais av många nederlagstippade inför säsongen. En lagdel det höjdes ett frågetecken kring på flera håll, inte minst eftersom Julius Lindberg försvann till BK Häcken under vintern, var den centrala anfallspositionen där besättningen som inledde säsongen i våras var Alexander Ahl-Holmström och Jack Cooper-Love.

Två relativt oprövade namn på allsvensk nivå.

– Jag är väldigt tveksam till att Ahl-Holmström kommer hålla i den här serien, sa Max expert, Nordic Gerzic, som var långt ifrån ensam om att tvivla på Ahl-Holmströms kapacitet på högsta nationella nivå.

Om vissa tyckte att anfallsbesättningen var ett frågetecken på förhand finns det nog ingen som inte kan skriva under på att det mynnade ut i ett utropstecken i stället. Liksom Gais har Alexander Ahl-Holmström tagit allsvenskan med storm.

ANNONS

Mot serietvåan Djurgården senast slog han till med ett solomål när han från halva plan drev ensam mot tre djurgårdare innan han skickade bollen i nät.

– Det var lite mer kvar att göra, inget öppet mål, det var snyggt, tycker jag, sa han efter matchen mot Djurgården.

Slår tillbaka: ”Man var väl för dålig för allsvenskan ...”

Fullträffen var hans nionde för säsongen, vilket innebär att han överträffat målnoteringen från superettan i fjol, på åtta baljor. Efter Djurgårdsmatchen var han uppe i varv och tog då själv upp den kritik han fick inför säsongen.

– Fotboll handlar om självförtroende, man ska försöka ha så mycket av det som möjligt, så ofta som möjligt. Det gäller att rida på någon typ av våg. Jag känner mig pigg och bra.

Han fortsatte:

– Mycket handlar om att ha den rätta inställningen, och jag tror på mig själv, och att hamna i rätt situationer och rätt spel. Men man var väl för dålig för allsvenskan ... enligt vissa. Många snackade och sa grejer, men det har bara varit tändvätska.

Inför derbyt mot IFK Göteborg utvecklar han det där.

– Alltså kritik kan jag ta, men ibland tyckte jag att det blev lite mer än så, på vissa håll, utan att nämna någon vid namn. Jag har sett och hört det, jag har vetat om det och det har legat där hos mig … alla får så klart tycka vad de vill, men jag upplever att det ibland kan bli lite för mycket att man bara ska ”hugga på någonting”. Men som sagt, det har bara varit som bensin för mig. Jag har fått visa mig från min bästa sida och jag hoppas kunna visa ännu mer under hösten. Jag vet vad jag har i mig och vad jag kan göra.

ANNONS

Gais målkung: ”Har tystat dem”

Det låter som att du tycker att kritiken var onyanserad?

– Jag tyckte det var en del som bara slängde ur sig saker utan att riktigt veta. Men de får äta upp det nu.

Du har tystat tvivlarna?

– Ja, jag känner att jag har tystat dem.

– Sedan är jag inte nöjd. Jag har ännu mer i mig. Jag vill bidra mer till laget, bidra mer till mig själv. Jag är aldrig mätt. Det händer inte.

Att ha en känsla av att verkligen behöva bevisa sig menar han har funnits med ända sedan han kom till Gais från en misslyckad sejour i Öis där han inte alls fick något vidare förtroende.

– Jag kände då att jag ville visa folk igen vad jag kan. Det jag fått göra i Gais.

Ahl-Holmström inför derbyt: ”Vill spela upp bilderna igen”

Nästa utmaning i schemat är inte vilken match som helst utan IFK Göteborg i derbyt.

– Det kommer bli en riktigt fet och rolig match att spela! Det är dessutom lite höstväder och så nu, det är perfekt.

Jag gissar att du och laget har många fina minnesbilder från vårens derby?

Gais vann som bekant med 2–1 då. Ahl-Holmström hoppade in och nätade.

ANNONS

– Det var en bra match på många sätt och en match man har lagt på minnet. Det blev som bilderna man målar upp i huvudet när man går och lägger sig på kudden, att man får komma in och göra ett mål och vinna derbyt. De där bilderna vill jag spela upp igen nu och ha med mig in till det här derbyt.

En match dit Gais kommer med betydligt bättre form än Blåvitt, som har tio raka utan seger och är illa i det i den allsvenska bottenstriden.

– Utifrån tabell är det väl vi som är favoriter, men jag tror inte det hade spelat någon roll om vi låg etta och de låg sist eller tvärtom, ett derby är ett derby. Det lever sitt egna liv, man måste gå in i det med all respekt. Det kommer smälla, det kommer vara hett. Tar vi kampen och duellerna då har vi väldigt stora möjligheter. Vi ska gå in med lagom respekt och vara kaxigt ödmjuka, som alltid, säger Ahl-Holmström.

Få det senaste om Gais – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Gais och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Grönsvart.

Klicka här för att följa Gais

LÄS MER:Gais närmar sig en Europaplats – efter spelmässig fullträff

LÄS MER:Gais hälsning till IFK Göteborg inför derbyt

LÄS MER:Hyllar Gais-supportrarna – efter hånet mot IFK Göteborg

LÄS MER:Gustav Lundgren om hysteriska formen – och resan från Onsala till Gais

ANNONS