Svenske Arsenaltränaren applåderar efter vinsten mot BK Häcken.
Svenske Arsenaltränaren applåderar efter vinsten mot BK Häcken. Bild: Andrew Matthews

Arsenaltränaren: ”Ska slå alla lag i Europa”

Arsenal var hårt pressat efter Häckens vinst. I returmötet blev det dock överkörning och Londonklubben är nu klara för gruppspel i Champions Leauge. Nu vill de gå för seger i turneringen.
– Vi kan slå alla lag i Europa, säger tränaren Jonas Eidevall.

ANNONS
|

BK Häckens seger i den första av två Champions Leaguekvalmatcher mot Arsenal satte Londonlaget under press.

På presskonferensen inför torsdagens returmöte fick svenske tränaren Jonas Eidevall svara på frågor om huruvida hans jobb var i fara vid en förlust i dubbelmötet.

Det skulle ha varit andra året i rad som den hårt satsande storklubben missat gruppspelet i Europas största turnering.

Men i regnet på Meadow Park strax norr om London fick 2800 åskådare se ett Arsenal köra över Häcken och ta sig till Champions League med totalt 4-1.

Anfallaren Stina Blackstenius, som lämnade Häcken för Arsenal 2022, är lättad.

– Vi vet vad det innebär att se alla andra lag vara med och spela de absolut största matcherna på klubblagsnivå, säger 28-åringen.

ANNONS

– Det var så klart en frustration för oss förra året. I och med det så har det gjort viljan att vara med ännu större. Efter resultatet i förra veckan så är det klart att det någonstans sätter en press på oss att leverera i dag så jag är glad över hur vi kommer tillbaka.

”Viktigaste var bara att kvalificera oss”

Arsenal hade missat en rad lägen mot Häcken i första matchen. I returmötet fick schweiziskan Lia Wälti träff på ett distansskott i den 23:e minuten och spräckte nollan tidigt.

– Jag tror att det är viktigt för oss och för matchen, att känna att vi är tillbaka i matchen i och med det målet. Därefter tycker jag att vi kan spela lite mer avslappnat och komma in i tempot ytterligare, säger Stina Blackstenius, som lämnade planen utan att ha gjort något mål.

– Häcken kommer in i den här matchen lite annorlunda också. De hade med sig 1-0 från förra matchen. Men jag är imponerad över motståndet de ger oss.

Mellan de två matcherna mot Häcken hade Londonlaget fått ett kryss mot Manchester City i premiären av Women’s Super League i söndags.

– Det viktigaste i dag var egentligen bara att kvalificera oss och det gör vi, så det är vi glada för.

ANNONS

”Bra insats mot en tuff motståndare”

Jonas Eidevall ser tydliga framsteg från förra onsdagens förlust mot Häcken på Bravida arena.

– Det var en bra insats från oss, mot en tuff motståndare, säger han.

– Vi får såklart den start vi önskat oss i en rätt jämn matchinledning och får rätt mycket ytor att spela på i dag. Vi får spela rättvända, vi får använda vår fart i anfallsspelet och totalt vinner vi väldigt rättvist och det blir en ganska bekväm resa ändå, men det var inget som var givet på förhand.

Han tycker bland annat att Arsenal gjort sin hemläxa när det kommer till att spela sig ur Häckens press, och att själva sätta press på Hisingslaget.

– Det blir lite skillnad jämfört med att vara i konstgräset på Bravida. Man kommer lite närmare dem, det blir lite mer duellspel och vi är starkare i det duellspelet i dag. Det andra målet är till exempel en konsekvens av det.

Nu kan Arsenal ”absolut” vinna Champions League, menar Eidevall.

– Vi kan slå alla lag i ligan och alla lag i Europa. Vi behöver bara se till att ha kvalitet i det vi gör, säger han och fortsätter:

– Vi har byggt en trupp som ska kunna vara slagkraftig i FA-cupen, i ligan, i Champions League och i ligacupen. Det är målsättningen. Vi är ambitiösa, vi spänner bågen högt och nu har vi tagit oss till ett ställe där vi är med i de fyra tävlingar vi vill vara med i och nu måste vi göra det mesta av den möjligheten.

ANNONS

LÄS MER:Skrällen: Hammarby till Champions League

LÄS MER:Svensk invasion när superligan WSL drar igång i England

LÄS MER:Häcken blev överkörda – utslaget av Arsenal

ANNONS