Axel Henriksson osäker inför derbyt – huvudskadad

Axel Henriksson kan missa derbyt mot IFK Göteborg.
I söndags fick 22-åringen en smäll mot huvudet som hindrat honom från att träna med laget i veckan.
– Jag tänker inte lägga mig ner och gråta innan det är kört, säger han.

ANNONS
|

På måndag är det Göteborgsderby i stan. IFK Göteborg tar emot Gais på Gamla Ullevi och matchen är slutsåld sedan länge.

Inför det kan Gais drabbas av ett tungt avbräck. Axel Henriksson har inte tränat fullt i veckan och är osäker inför matchen.

Orsaken är en huvudsmäll som han råkade ut för när Gais mötte Djurgården i söndags. Det var i slutet av första halvlek som 22-åringen hamnade i en nickduell med Djurgårdens försvarare Jacob Une Larsson.

Axel Henriksson följer hjärntrappan

Till en början kändes det inte allvarligt, men symtomen kom senare.

– Jag kände inget speciellt under matchen, förutom att det gjorde lite ont. Efter matchen undersöktes jag och de (läkarteamet) trodde inte att det var något, men när jag kom hem var jag helt mörbultad. Jag var skittrött och gick och sov, säger Axel Henriksson och fortsätter:

ANNONS

– Sedan dess har jag haft huvudvärk och varit trött. Symtomen är inte jättestora, men det var en smäll som tog lite. Huvudet får man ha respekt för. Hade det handlat om en lårkaka eller liknande hade jag kunnat köra med smärtan, men nu när det gäller huvudet ska man vara försiktig.

Det låter som hjärnskakningssymtom?

– Ja, det blir ju det.

Henriksson berättar hur veckan har varit med tanke på symtomen.

– Det är läkarna i Gais som tagit hand om det. Jag följer hjärntrappan och tar det dag för dag. I går (torsdag) var jag med lite på fotbollsträningen och tränade även efteråt. Jag reagerade lite på det efteråt så vi får se om vi tar ett steg upp eller lägger oss på en lägre nivå i dag.

Vad fick du för reaktion?

– Lite mer huvudvärk än vanligt, och lite tröttare.

Hoppfull: ”Det är verkligen inte kört än”

Det är ingen hemlighet att Axel Henriksson är en spelare som brinner till extra i stora matcher, och speciellt när det vankas derbyn. Med tanke på det känns tajmingen extra sur.

– Det är jäkligt tråkigt att det hände just nu. Jag har inte tänkt på det överdrivet mycket mer än att det är tråkigt. Men vi får se, det är verkligen inte kört än, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Jag tänker inte lägga mig ner och gråta innan det är kört. Det är inte heller jag som bestämmer i slutändan, det enda jag kan göra är att hoppas.

LÄS MER:Löftet från spelarna i Blåvitt inför derbyt mot Gais

LÄS MER:Gustav Lundgren om hysteriska formen – och resan från Onsala till Gais

LÄS MER:Succétränaren Fredrik Holmberg uttalar sig om framtiden i Gais

ANNONS