De engelska spelarna firar ett av målen.
De engelska spelarna firar ett av målen. Bild: ETTORE FERRARI

England klart för semifinal – efter total överkörning

Ettan kom, tvåan kom – och så vidare. England utklassade Ukraina med 4–0 och är klart för EM-semifinal – mot Danmark.

|

Redan efter fyra minuter satte storstjärnan Harry Kane England på tåget mot fortsatt EM-spel. Anfallaren avslutade via Ukrainas målvakt Georgiy Bushchan i mål och den vitklädda läktaren sjöng om att fotbollen skulle komma hem.

Något de senare inte hade någon som helst anledning att sluta med.

Harry Maguire nickade in 2–0 direkt i den andra halvleken innan Kane – bara minuter senare – helt omarkerad kunde skalla in 3–0. Retfullt mellan benen på Georgiy Bushchan i Ukrainas mål.

– De är helt, helt uppgivna nu, sa C Mores expertkommentar Hasse Backe i sändningen.

Henderson med första landslagsmålet

Och värre skulle det bli. Engelske mittfältsikonen Jordan Henderson byttes in och – även den här gången med huvudet – gjorde sitt första landslagsmål. Liverpoolspelaren gjorde sin landslagsdebut 2010.

Ukraina kom sedan med några mindre framstötar, men utan någon egentlig tro på en reducering.

– En pina för Ukraina, konstaterade Hasse Backe med sex minuter kvar av matchen och fick medhåll av experten Kim Källström i studion efter matchen:

– Det var slut i tanken. Och då finns det inte så mycket man kan göra.

England har fortfarande inte släppt in mål

England har fortfarande inte släppt in ett enda mål i turneringen och ställs nu mot Danmark i den andra semifinalen som spelas på Wembley på onsdag kväll.

En eventuell final spelas även den på den engelska nationalarenan, så redan nu går det att fastslå att fotbollen kommer ”hem” på ett sätt eller ett annat.