Familjen om plötsliga bortgången av Öis-legendaren: ”Det känns ofattbart”

Sören Börjesson, en av Örgryte IS främsta genom tiderna, har hastigt gått bort vid 68 års ålder. Hans plötsliga död har chockat både familjen och Fotbollssverige.
– Just nu är det djup sorg och saknad, säger dottern Elin till GP.

ANNONS
|

Sören Börjessons död kom som en oväntad chock för familjen och hela fotbollsvärlden. Hans yngsta dotter, Elin, berättar om den svåra sorgen och hur omöjligt det känns att ta in vad som har hänt.

– Det går upp och ner. Det är svårt att ta in och svårt att acceptera att det har hänt. Man skulle önska det motsatta, säger Elin Börjesson om sin pappa till GP.

Bara en månad innan sin bortgång hedrades Sören på Gamla Ullevi när han presenterades som en del av Öis allsvenska elva genom tiderna. Att han skulle gå bort så plötsligt var det ingen som förväntade sig.

ANNONS

– Det var helt oväntat, han fick ett hjärtstopp utan någon sjukdom eller förvarning, berättar Elin.

Förutom att vara en fotbollsikon, var Sören Börjesson en närvarande pappa, morfar och make. Elin minns sin pappa med värme och kärlek.

– Jag saknar honom otroligt mycket. Han var verkligen den bästa pappan för mig, morfar för mina och min systers barn och bästa mannen för min mamma. Han var så otroligt glad, rolig, genuin och varmaste personen jag någonsin har träffat. Han lyste verkligen upp ett rum och ville alla väl, säger hon.

Hyllningar från hela Fotbollssverige: "Det värmer"

Sören Börjesson spelade en central roll i Örgryte IS när de vann SM-guld 1985, och efter hans död har hyllningar strömmat in från supportrar, vänner och gamla lagkamrater. Fotbollsprofiler som bland annat Niclas Alexandersson, Glenn Hysén och Marcus Allbäck har delat sina minnen av Sören på sociala medier.

– Det känns väldigt fint, det var sådan han var, väldigt varm, ödmjuk och ville alltid det bästa för alla han mötte. Han satte alltid alla andra före sig själv. Det värmer att så många bär med sig hans minne, säger Elin.

Familjen har också tagit emot mycket stöd från både Öis-supportrar och supportrar från övriga lag i Sverige, vilket har betytt mycket för dem i deras sorg.

ANNONS

– Vi har fått fina meddelanden från Öis, vänner och supportrar under dagen och det har varit väldigt fint. Vi vill tacka för allt stöd, det värmer. Förhoppningsvis kan han ha med sig Instagram och Facebook däruppe i himlen och läsa alla kommentarer, säger Elin.

Dottern om minnet av sin pappa: "Såg alltid möjligheter"

Elin beskriver sin pappa som en optimistisk person som alltid såg möjligheter och som spridde glädje vart han än gick.

– Han var alltid den som lyfte upp stämningen, erbjöd sig alltid om man behövde hjälp. Han ville alltid underlätta och gjorde allt med glimten i ögat. Han tyckte det var viktigt att ha roligt och behandla alla väl, säger hon.

Som pappa var Sören närvarande och stöttande, och han lärde sina döttrar att visa respekt och medmänsklighet mot andra. Familjen kommer alltid minnas honom som en närvarande, kärleksfull och positiv kraft i deras liv.

– Han var närvarande, omtänksam och glad. Han satte oss alltid först och värderade medmänsklighet högt. Jag är så glad att ha fått uppleva det under vår tid tillsammans, säger Elin.

Sören Börjesson lämnar efter sig sin fru Britta, 67, döttrarna Elin, 34, och Moa, 36, samt fyra barnbarn.

LÄS MER:Sören Börjesson var kollektivets främste fanbärare

LÄS MER:Fotbollssverige sörjer Öis-legendaren Sören Börjesson

LÄS MER:Öis-ikonen Sören Börjesson är död

ANNONS