Mötet mellan Liverpool och Real Madrid blev ett galet sådant.
Redan i första halvlek bjöds det på fyra mål – och dubbla dundertavlor.
Till slut vann spanjorerna med förkrossande 5–2.

|

Förra året var de lagen som ställdes mot varandra i Champions League-finalen – denna upplaga stöter Liverpool och Real Madrid på varandra redan i åttondelsfinalen.

Om finalmatchen blev tämligen händelselös var inledningen på detta möte dess raka motsats.

Redan i den fjärde minuten kunde Darwin Nunez sätta Liverpool i förarsätet med en läcker klack – sedan skulle det bara dröja dryga tio minuter innan det small igen.

Real Madrids målvakt, Thibaut Courtois, tog ned en boll på bröstet och snubblade sedan dråpligt. Då var Mohamed Salah påpasslig och kunde dubblera Liverpools ledning.

– Ovanligt att se honom göra den här typen av misstag. Det är ett jättemisstag, säger Olof Mellberg i C More.

”Otroligt märklig halvlek”

Men när allt såg som mörkast ut reste sig Real Madrid som så många gånger förr. Vinicius Junior tog med sitt reduceringsmål laget in i matchen. Sedan var det Liverpools målvakt Alissons tur att göra bort sig.

Med ett försök till uppspel sköt han bollen rakt på nämnde Vinicius Junior varpå kvitteringen studsade retfullt in i mål.

– Otroligt märklig halvlek det här, sammanfattar Mellberg i sändningen.

När röken lagt sig gick vi till halvtidspaus med ställningen 2–2.

Fullbordade vändningen

Den andra halvleken blev inte mycket sämre – åtminstone inte för de vitklädda spanjorerna.

Två minuter in fullbordade Eder Militao vändningen när han skallade in 3–2. Efter det stängde världens bäste fotbollsspelare mötet.

Med två mål på tolv minuter såg Karim Benzema till att fastställa slutresultatet till 5–2.

Segern innebär ett trivsamt utgångsläge inför returen den 15 mars. Då har Liverpool ett berg att bestiga.