Häcken ställs mot IFK Norrköping i svenska cupens kvartsfinal

BK Häckens motstånd i Svenska cupens kvartsfinal har lottats fram.
I helgen ställs Hisingsklubben mot IFK Norrköping.
– Norrköping är en tuff motståndare – vi måste använda veckan väl för att förbereda oss, säger Häckens tränare Per Mathias Högmo.

ANNONS
|

Den regerande svenska mästaren Häcken levde upp till favoritskapet i Svenska cupens gruppspel och tog en tämligen enkel förstaplats – och gick dessutom vidare till kvartsfinal som seedat lag.

I och med detta kommer man ha hemmaplansfördel när man tar emot IFK Norrköping på Bravida arena, på lördag klockan 16.00.

Under måndagens lottning blev det även klart att Häcken, vid eventuell seger, kommer att ha hemmaplansfördel i semifinalen där vinnaren mellan Djurgården och Malmö FF väntar.

Häckens tränare Per Mathias Högmo.
Häckens tränare Per Mathias Högmo. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Högmo: ”Satsar självklart maximalt”

Häckens SM-guldtränare Per Mathias Högmo ser fram emot helgens möte med Norrköping.

– Det är en spännande lottning. De gjorde en bra match senast här på Bravida arena mot Göteborg, så det är definitivt en bra motståndare, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Vi vet att det blir tajta matcher nu när vi kommer in i kvartsfinalerna. Det glädjer mig att vi ska spela hemma på vår arena framför våra supportrar.

Per Mathias Högmo berättar att han hittills endast har hunnit se delar av IFK Norrköpings seger mot IFK Göteborg (4–0).

– Vi får studera dem ordentligt i morgon (tisdag), så får vi en bild av hur årets Norrköping ser ut. Men vi satsar självklart maximalt på att vinna den matchen. Det är en klar, klar målsättning.

Med det kommande mötet inräknat kommer IFK Norrköping ha spelat fyra av sina fem senaste tävlingsmatcher på Bravida arena (mot Gais, IFK Göteborg och Häcken två gånger om – först i allsvenskans sista omgång 2022 och nu i Svenska cupen).

Högmo skrattar till åt faktumet.

– De känner gott till Bravida arena nu!

Hur ser du på Häckens chanser att gå hela vägen och vinna cupen?

– Vi går alltid ut på planen för att vinna matchen. När vi nu har spelat oss till det här läget, speciellt med hemmaplan hela vägen, har vi självklart målsättningen att ta oss till final. Det hade varit jätteroligt. Men Norrköping är en tuff motståndare – vi måste använda veckan väl för att förbereda oss.

ANNONS

I Svenska cupens kvartsfinaler väntar även ett stekhett derby i Stockholm då Hammarby lottades till att ta emot bittra rivalen AIK hemma på Tele2 arena. I Kalmar kommer fjolårets tabellfyra ta emot Mjällby AIF.

Fakta: Kvartsfinalerna i Svenska cupen

Lördag 11 mars, 16.00: BK Häcken – IFK Norrköping

Söndag 12 mars, 13.00: Kalmar FF – Mjällby AIF

Söndag 12 mars, 16.00: Hammarby IF – AIK

Måndag 13 mars, 18.30: Djurgårdens IF – Malmö FF

LÄS MER:BK Häcken klart för kvartsfinal efter 2-1 mot Halmstads BK

LÄS MER:Martin Ericsson om Häckens anfallsjakt: ”Jobbar stenhårt”

LÄS MER:Häckens rekordomsättning –260 miljoner kronor

ANNONS