Häcken höll i drömstarten – segrade mot Vittsjö

Häcken har tagit poäng i fyra raka matcher.
Hemma på Bravida Arena besegrades Vittsjö med 2–0.
– Jag gillar att göra mål, säger målskytten Felicia Schröder i sändningen på Viaplay.

|

Stjärnduon Rosa Kafaji och Monica Jusu Bah bänkades mot Vittsjö. Men trots det hade Häcken inga som helst problem med att besegra Vittsjö under måndagskvällen hemma på Bravida Arena.

Slutresultatet skrevs till 2–0, efter mål av Clarissa Larisey och Felicia Schröder.

Häcken ägde första halvlek

Häcken startade matchen bra och fick utdelning redan i den elfte minuten.

Alice Bergström tog sig skickligt förbi en Vittsjö-försvarare längs kanten och hittade in till Clarissa Larisey som dundrade in bollen i mål till 1–0.

Tätt därefter var Anna Sandberg nära att utöka ledningen efter ett fint inlägg från Felicia Schröder, men avslutet nickades över mål.

Men det dröjde inte länge förrän hemmalagets andra mål kom.

Då var det Matilda Nildén och Felicia Schröder, duon som fick chansen från start när Häckenstjärnorna Rosa Kafaji och Monica Jusu Bah bänkades, som visade fint samspel – där Schröder i det sista läget gjorde 2–0.

Felicia Schröder satte 2–0.
Felicia Schröder satte 2–0. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Målet var hennes femte för säsongen i serien.

– Det har varit mycket jobb på träningar och slipande framför mål. Jag gillar att göra mål, säger hon i sändningen på Viaplay.

Vad behöver ni tänka på i andra halvlek?

– Vi ska ta med mycket från första halvlek. Vi har haft mycket spel på deras planhalva och hittat mycket kombinationer, både på utsidan och centralt, så det ska vi ta med oss, säger målskytten.

Tre poäng rikare

Häckens dominans i första halvlek avtog när andra halvlek startade. Matchbilden förändrades till en passiv sådan.

För att försöka få mer tryck i matchen valde tränaren Mak Lind att göra ett trippelbyte i den 76:e minuten.

Spelarna som byttes in var Anna Csiki, Monica Jusu Bah och Ruby Grant. Ut gick Matilda Nildén, Alice Bergström och Johanna Fossdalsa Sörensen.

Effekten kom inte – men Vittsjö hade heller inget att sätta emot.

Häckens två mål från första halvlek räckte därför till seger.

Poängen var betydelsefulla för att inte halka efter Rosengård för mycket, som fortsatt leder serien som ett obesegrat lag. Efter omgång elva i damallsvenskan skiljer det sju poäng mellan Rosengård och tabelltvåan Häcken.