Tung debut för nye tränaren – Häcken föll mot Hammarby

Häckens nye tränare Joop Oosterveld fick en tung debut.
Det efter en klar 2–0-förlust mot Hammarby – som betyder att Häcken gått segerlöst i åtta raka matcher.
– Det var inte bra nog, säger Johan Hammar i sändningen på Max.

ANNONS
|

Under torsdagen ställdes Häcken mot Hammarby på Tele2 Arena, inför 17 599 åskådare.

Då ledde nederländaren Joop Oosterveld Häcken för första gången, efter att den förre tränaren ”Paco” Johansen fick sparken i måndags.

Men drömdebuten uteblev. Häcken hade det tufft mot ett skickligt Hammarby, som vann matchen med 2–0.

Resultatet betyder att Häcken inte vunnit på sex raka matcher i allsvenskan. Räknar man med Europamatcherna byggs siffrorna dessutom på ytterligare till åtta raka matcher.

Mikkel Rygaard: ”Alla är inte hundra procent säkra på vad vi ska göra”

Matchbilden var öppen inledningsvis.

Häcken var nära att dra det längsta strået i den nionde minuten, då Zeidane Inoussa sköt i stolpen. Det efter skickligt förarbete av Ali Youssef.

ANNONS

Efter tio minuter tog Hammarby över som det bättre och farligare laget. Och i den 33:e minuten kom 1–0.

Då var det Nahir Besara som först träffade i ribban. Oscar Johansson Schellas var blixtsnabb på returen och satte in ett ledningsmål för Hammarby.

Häcken hade svårt att få sitt spel att stämma. I alla lagdelar.

Mikkel Rygaard, som såg frustrerad ut på planen, var missnöjd i halvtidsintervjun på Max:

– Vi springer efter boll och hittar inte ytor när vi har bollen. Vi har svårt att ta oss fram på planen. Det är lite olika spelsätt vi spelar nu och vi måste hitta bättre ytor, säger dansken och fortsätter:

– Folk försöker göra sitt bästa. Vi krigar, men alla är inte hundra procent säkra på vad vi ska göra. Vi ska försöka göra det bättre till nästa halvlek.

Mikkel Rygaard var inte nöjd i paus.
Mikkel Rygaard var inte nöjd i paus. Bild: MAXIM THORE

Kalldusch direkt

Häcken fick en mardrömsstart på andra halvlek. Bara några minuter in i andra halvlek hann gå innan Hammarby tog tillvara på ett bolltapp från Hisingslaget. Hastigheten? Full fart framåt och avslut på mål – som gick in. Målet gjorde Oscar Johansson Schellas, igen.

Häckens var inte lika tillbakatryckta i andra halvlek, men farliga målchanser saknades. Hammarby vann bekvämt med 2–0.

Efter matchen var Johan Hammar kritisk till att det andra målet godkändes.

ANNONS

– Min känsla var offside, och det är klart det är offside. Det syns jättetydligt. Det är jättedåligt av linjedomaren, det är jättetydligt, säger Johan Hammar i Max efter matchen.

Förlusten känns jobbig.

– Det är tungt igen såklart. Det är en svår bortamatch, men vi kommer inte upp i den nivån vi vill. De pressar inte ner oss hela matchen, i andra halvlek ger vi det en chans, säger mittbacken och fortsätter:

– I dag har vi lite bättre balans, i alla fall, men en del bolltapp och vårt offensiva spel hackar ganska mycket. Det är när Hammarby väljer att lägga sig lägre på slutet som vi skapar lite tryck, men det var inte bra nog.

Om bara några dagar väntar en ny match för Häcken. På söndag gästas Bravida Arena av Sirius. Då är Zeidane Inoussa avstängd, som fick sitt tredje gula kort mot Hammarby.

Så startade Häcken: (4–3–3)

Peter Abrahamsson – Julius Lindberg, Johan Hammar, Even Hovland (68’ Marius Lode), Adam Lundkvist – Mikkel Rygaard (61’ Samuel Leach Holm), Simon Gustafson, Romeo Amane (80’ Pontus Dahbo) – Lars Olden Larsen (61’ Severin Nioule), Ali Youssef (46’ Srdjan Hrstic), Zeidane Inoussa.

LÄS MER:I huvudet på Joop Oosterveld – möt BK Häckens nya tränare

LÄS MER:De kan ta över som tränare i BK Häcken efter "Paco” Johansen

LÄS MER:Så reagerar Häckenspelarna på sparkningen

LÄS MER:Häcken sparkar Pål Arne ”Paco” Johansen

ANNONS