Besfort Zeneli under gårdagens Europa League-premiär mot Alkmaar.
Besfort Zeneli under gårdagens Europa League-premiär mot Alkmaar. Bild: AP Photo/Maurice van Steen

Zenelis ord efter hyllningarna: "Vill inte låta kaxig"

Besfort Zeneli har presenterat sig på allvar på den internationella scenen.
Den 21-årige genombrottsmannen hyllades efter matchen mot AZ.
– Inte för att låta kaxig, men jag har alltid vetat att jag är bra, säger han.

ANNONS
|

Besfort Zenelis resa: från notorisk bänknötare i 2,5 år till en av Elfsborgs, och kanske hela allsvenskans, bästa spelare. Han har varit bra i allsvenskan och i kvalmatcherna till Europa League, men matchen mot AZ var något annat. En annan nivå på motstånd.

Men 21-åringen visade varför han mycket väl kan bli Elfsborgs nästa storförsäljning. Han tog för sig, var modig med bollen och sprang kopiöst. Han hyllades stort av experten Pontus Wernbloom i Disney Plus tv-sändning.

Tränaren Oscar Hiljemark på presskonferensen efteråt:

– Besfort är en duktig spelare som tagit stora kliv och blommat ut. Det var intressant att se honom i den här typen av match. Det tog några minuter innan han kom in i det, men det var en bra och lärorik kväll för honom på ett individuellt plan.

ANNONS

Bildade radarpar på mittfältet

Elfsborg låg lågt med sin fembackslinje, vilket gjorde att Zeneli och hans mittfältskollega Timothy Ouma fick ta stort ansvar. Tillsammans var de Elfsborgs två bästa spelare.

Zeneli själv var blygsam med beröm till sig själv efteråt.

– Det kändes okej. Det finns bitar att jobba med. Vi jobbar på bra som lag, det är det viktigaste. Jag tänker inte så mycket på om jag gjorde en jättebra insats. I dag är man lite ledsen men får släppa det i morgon, säger han.

För inte så längesen spelade han i princip bara U21-matcher för Elfsborg. Nu går han in i Europa League och sticker till och med ut i mängden.

– Inte för att låta kaxig, men jag har alltid vetat att jag är en bra spelare. Sen att det är mot AZ borta eller Kalmar hemma. Det är klart att det är skillnad på motstånd, men jag vet alltid att jag är bra, så jag tar det med lugn.

Pekar ut fördelar mot Roma

Nästa vecka väntar ännu en stormatch, mot Roma hemma på konstgräset i Borås.

– Jag tror inte de gillar underlaget. Det kommer gynna oss fantastiskt mycket tror jag. Och så trycket vi har haft på Europamatcherna, plus kyligare väder. Jag hoppas att det regnar den dagen. Det hade gynnat oss ännu mer. Jag tror att vi har goda chanser även om det är Roma.

ANNONS

Har du någon favorit i Roma?

– Jag är svag för Dybala.

Kommer du byta tröja med honom?

– Vi får se om han vill ha min tröja, då kanske vi kan byta.’

LÄS MER:Elfsborg riskerar dryga böter efter bengalbränning

LÄS MER:Misstagen förstörde för Elfsborg: "Jävligt förbannad"

LÄS MER:Kevin, 13, yngst på supportrarnas galna bussresa

ANNONS