Frölunda populär klubb bland SHL-proffsen

Frölunda har haft större sportslig lycka än nu. Trots det verkar klubben populär bland spelare i ligan.
Enligt en enkät som Sportbladet gjort föredrar 26 procent av de tillfrågade spelarna Frölunda som klubbadress om de inte får välja klubben de själva spelar för.

ANNONS
|

Frölunda har gått tungt i SHL det senaste. Trots segern över Leksand i helgen är topp sex-platsen inte säkrad när två matcher av grundserien återstår.

Trots det verkar Frölunda vara en attraktiv klubb att spela för. Sportbladet har genom en enkät frågat 92 SHL-spelare om vilken SHL-klubb de skulle vilja spela för om de inte fick välja sin egen och då svarar hela 26,7 procent av spelarna Frölunda. Med det toppar Göteborgslaget listan, med god marginal före tvåan Färjestad (15,6 procent).

Något som kanske förvånar en del sett till att resultaten inte varit lika starka på senare år för just Frölunda.

ANNONS

Men det verkar spelarna inte bry sig särskilt mycket om.

Anders Grönlund som är inne på sin femte säsong i Frölunda om den minst sagt smickrande läsningen.

– Det kan jag förstå, säger han och utvecklar:

– Det är allt ifrån fansen, historian i klubben, staden och ja, det finns mycket som är positivt här.

Ryan Lasch på osmickrande listan

För Anders Grönlund blev det också en oväntad flytt när han för fem år sedan fick kontrakt med Frölunda. Då gjorde han SHL-debut som 29-åring och nu ser han inte sig själv kunna spela för något annat lag i ligan.

– De första åren var jag bara glad att vara i ligan. Då hade jag nog varit nöjd oavsett vilket lag det hade varit, säger han och fortsätter:

– Sedan hade jag turen att få komma hit och förmånen att få vinna mycket i början. Då fick man en annan anknytning och det är roligt. Jag hade inte bytt Frölunda mot något annat lag i ligan.

I enkäten ställs fler frågor, bland annat vem som är SHL:s mest överskattade spelare. Även på den inte lika smickrande listan är Frölunda representerat – genom Ryan Lasch som får 5,5 procent av ”rösterna” och hamnar på fjärde plats. I topp i den listan ligger Malmös Emil Sylvegård (11,1 procent).

ANNONS

LÄS MER:Har Frölunda HC hittat rätt väg – i elfte timmen?

LÄS MER:De gamla visade vägen i Frölundas ödesmatch – uppåt i tabellen

LÄS MER:Fem punkter efter Frölundas förlust mot Malmö

ANNONS