Leo Sundqvist gjorde sitt första SHL-mål för Skellefteå. Arkivbild.
Leo Sundqvist gjorde sitt första SHL-mål för Skellefteå. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Juniorerna lyfte Skellefteå – klar seger mot Växjö

Unga Skellefteå imponerade när man vann hemmapremiären mot Växjö med 4–0.
De regerande mästarna ställde upp till spel med sex juniorer men det var ändå inget snack om saken. Skellefteå började hemmaspelet på samma lysande sätt som man slutade säsongen i våras.

ANNONS

– Vi tackar ödmjukast för lektionen. Vi möter ett mycket bättre lag och det är inget snack om att vi får rättvist stryk i dag, säger Växjös tränare Jörgen Jönsson efter lagets andra raka förlust.

För Skellefteå kom nu andra raka segern, i mycket signerad lagets unga spelare.

Två av juniorerna kunde pricka in sina första mål i den högsta serien.

– Det lossnar mer och mer nu. Är mer delaktig i spelet och jag tycker att jag tar steg för varje match. Fick nästan minneslucka efter mitt mål, säger en sprudlande glad Oskar Vuollet.

18-åringen öste in mål förra säsongen när Skellefteås J20-lag blev svenska mästare. Men trots en rad matcher även i A-laget har premiärmålet dröjt till nu.

ANNONS

Efter ett växelspel med Axel Sandin Pellikka sköt han in 2–0 i slutsekunderna av den första perioden. Den hade dominerats av Skellefteå som med hög fart och intensivt presspel inte gav Växjö chansen att komma till några längre anfall.

Efter 17.42 i öppningsperioden hade Skellefteå gjort 1–0 sedan Oscar Lindberg snott åt sig pucken och serverat målskytten Anton Heikkinen.

Lånats in

Skellefteås långa skadelista på backsidan hade till den här matchen tillfälligt avhjälpts med hjälp av Stefan Milosevic som lånats in från Bik Karlskoga och skötte sig bra.

– Vi har en jättetuff situation och knappt några backar kvar. Då är vi såklart tacksamma mot Bik Karlskoga som låter oss låna honom. Jag är nöjd med honom och med vår prestation och att vi behåller lugnet trots alla våra unga spelare, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson.

Han fick i början av den tredje perioden även fick se Leo Sundqvist, en annan 18-åring, presentera sig och göra sitt allra första SHL-mål. Det betydde 3–0.

Svettig återkomst

För Växjöbacken Petter Granberg blev det en svettig återkomst till Skellefteå där han tillbringat huvuddelen av sin karriär.

– Speciellt att komma hit såklart när man sitter i andra omklädningsrummet, säger backklippan som nu fått något ordentligt att bita i. På två matcher har nu normalt så täta Växjö släppt in nio mål bakåt.

ANNONS

– Det är så klart något vi inte vill och något vi får försöka skruva på och lösa. Vi tappar vår struktur, tappar puckar och bjuder på chanser, säger den nye Växjöbacken.

ANNONS