Allwin ger slängd mat till behövande

ANNONS
|

Det startade för sex år sen. Då började Simon Eisner ta med överblivna bullar från en 7-Elevenbutik till ett café för hemlösa i Göteborg.

Idén växte till en lokal organisation med bilar och lager i Göteborg. Och nu lanseras verksamheten mer landsomfattande under namnet Allwin, ett företag för socialt entreprenörskap, med nya lager och distributionskedjor i Stockholm och Malmö.

- Modern produktion och livsmedelshantering är utformad så att det slängs alltför mycket mat, säger Simon Eisner, grundare av Allwin, i en kommentar. Vi ville hitta en smart lösning på problemet, samtidigt som vi hjälper utsatta grupper i samhället. Vi ser oss som samhällsentreprenörer.

ANNONS

Bland Allwins kunder finns företag som Abba Seafood, 7-Eleven och Gothia Towers.

- Det märks att många företag förstår att det inte längre är OK att slänga tonvis med bra mat av hög kvalitet, säger Simon Eisner. De har tidigare tyckt att logistiken kring att göra något annat än att kassera överproduktionen varit för krånglig, samtidigt som de är måna om att exempelvis säkerheten kring kylförvaring måste fungera bra. Det är just det vi hjälper dem med.

ANNONS