'Jag kommer att göra allt som står i min makt för att få domen undanröjd', säger tidigare Swedbankchefen Birgitte Bonnesen. Arkivbild.
"Jag kommer att göra allt som står i min makt för att få domen undanröjd", säger tidigare Swedbankchefen Birgitte Bonnesen. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/SvD/TT

Birgitte Bonnesen "accepterar inte domen"

För två veckor sedan dömdes Swedbanks tidigare vd Birgitte Bonnesen för grovt svindleri. Nu kommenterar hon för första gången domen.
– Jag accepterar inte att bli dömd för något jag inte har gjort, säger hon till Dagens Juridik.

ANNONS

Målet har handlat om huruvida Birgitte Bonnesen mörkade vad hon och bankledningen visste om den misstänkta penningtvätten i Swedbank, som "Uppdrag granskning" och SVT Nyheter avslöjade i början på 2019.

Efter en friande dom i tingsrätten kom hovrätten fram till att Birgitte Bonnesen lämnat vilseledande uppgifter i två intervjuer 2018.

– Hovrättens fällande dom mot mig är lika obegriplig i dag som den var den 10 september. Jag accepterar inte att bli dömd för något jag inte har gjort och kommer att göra allt som står i min makt för att få domen undanröjd, säger hon till Dagens Juridik.

Bonnesen har tidigare sagt att hon kommer att begära prövningstillstånd i Högsta domstolen.

ANNONS

Bonnesen berättar att hon är chockad, men tar fasta på det positiva, bland annat att hon blev friad för grov marknadsmanipulation samt obehörigt röjande av insiderinformation.

Finns det något som du ångrar från denna period?

– Det är lätt att tycka med facit i hand, många har gjort det och jag vill inte bidra till det. Dock är det klart att jag reflekterar, men jag vill hålla mina reflektioner för mig själv, säger hon till tidningen.

ANNONS