Sportbaren Kappa bar har nu planer på stark expansion sedan e-sportaren Emil ”Heaton” Christensen investerar i bolaget.
Sportbaren Kappa bar har nu planer på stark expansion sedan e-sportaren Emil ”Heaton” Christensen investerar i bolaget. Bild: Anna von Brömssen

E-sportstjärna investerar i Göteborgskrogkedja

E-sportstjärnan Emil ”Heaton” Christensen går in i Kappa bar som grundades i Göteborg och finns på tre orter, skriver Breakit. Nu ska kedjan expandera starkt.

ANNONS
|

Kappa bar öppnade i Göteborg 2016 med Klas L Bergqvist, Henric Lettberger och Robert Dragovic som ägare. Det som gör sportbaren speciell är att man är inriktad på e-sport – datorspelande som sport. E-sportbaren finns också i Stockholm och snart i Jönköping.

LÄS MER: Krogkollen: Kappa bar

Nu har den kände e-sportaren Emil ”Heaton” Christensen investerat i kedjan, skriver Breakit.

Stark expansion

Och det är stora expansionsplaner, förklarar ”Heaton” för nyhetssajten:

– På kort sikt vill vi ha 40 restauranger i Sverige, men om två till tre år så har vi även etablerat oss internationellt. Fokus då är Sydostasien och Nordamerika.

ANNONS
Emil ”Heaton” Christensen.
Emil ”Heaton” Christensen. Bild: Janerik Henriksson/TT

Emil Christensen blev förmögen när han var spelare och tränare för det internationellt framgångsrika laget i spelet Counter-strike – Ninjas in pyjamas (Nip). För Breakit förklarar han att han det är en betydande summa han investerat i Kappa bar.

– Om tre år är vi större än O’Learys i Sverige och om tio år är vi ikapp de etablerade internationella restaurangkedjorna. Vi har en väldigt aggressiv expansionsplan, säger e-sportstjärnan.

ANNONS