Efter pengaregnet: Håkan Hellström tar ut 30 miljoner extra

Efter succéåret 2022 gjorde Håkan Hellström högre vinst än någonsin tidigare. I våras gjorde den göteborgska stjärnan en extra vinstutdelning på 30 miljoner kronor i sitt bolag Tro och Tvivel AB. Vad pengarna ska användas till är ännu oklart.

ANNONS
|

Konfettiregn och utsålda Ullevikonserter blev till miljonregn över Håkan Hellström och hans två företag 2022.

För bolaget Tro och Tvivel AB är årsredovisningen för 2023 än så länge inte färdigbehandlad – men i samband med en extra bolagsstämma daterad i april i år har man nu beslutat om en ny vinstutdelning på 30 miljoner kronor från 2022 års rekordvinster.

Beloppet är utöver de tio miljoner som delades ut i vinst redan förra året.

99 miljoner i vinst

Under succéåret 2022 räknade Göteborgsartisten hem 96,4 miljoner kronor i vinst före skatt i Tro och Tvivel AB. Om man dessutom räknar med resultatet från produktionsbolaget Bohus Dreamin’, där vinsten var 2,6 miljoner kronor, landar den totala siffran på 99 miljoner.

ANNONS

Den nya vinstutdelningen är signerad av Björn Hellström, styrelseledamot i Håkan Hellströms bolag och pappa till artisten. När GP når honom vill han inte kommentera den extra utdelningen.

GP har även sökt Håkan Hellström via hans skivbolag, som meddelar att artisten inte gör några intervjuer och inte kommer att kommentera vinstuttaget.

LÄS MER:Håkan Hellströms miljonyra – nära spränga drömgräns

LÄS MER:Miljonvinster för Håkan Hellström under 2021

LÄS MER:Förlustår för Håkan Hellström

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS