Fastighetsskötare dömd för djurplågeri – sparkade ihjäl fiskmåsunge

En fastighetsskötare i Örebro har dömts till böter för djurplågeri efter att ett vittne sett honom sparka ihjäl en fiskmåsunge.
– Det var för att försvara mig, säger fastighetsskötaren i förhör.

ANNONS
|

Händelsen, som Fastighetsfolket tidigare skrivit om, utspelade sig i på en innergård i Örebro i början av juni i år. Där hade hyresgäster klagat över att man inte kunnat vara, berättar den nu dömde fastighetsskötaren som är i 55-årsåldern i förhör. Skälet ska ha varit att fiskmåsar gått till attack när de upplevt att deras unge, som i flera dagar befunnit sig på gården, var hotad. Måsarna ska också ha hindrat fastighetsskötaren från att sköta och hålla innergården snygg, menar han.

Ett vittne berättar hur hon den aktuella dagen ska ha hejat på fastighetsskötaren, och sedan sett hur han plötsligt sparkat till måsungen två gånger innan han försvunnit från platsen utan att kolla status på djuret.

ANNONS

Djuret ska ha dött på en gång

Fastighetsskötaren erkänner i förhör att han sparkat måsungen, men att det inte rört sig om två sparkar utan snarare en.

– Djurplågeri kanske man säga men den dog ju på en gång, säger han i förhör.

– Det kanske var lite förhastat det jag gjorde, men det var för att försvara mig. Försvinner fiskmåsungen så försvinner även fiskmåsarna.

Ska ha ringt kommunen om problemet

Enligt honom ska de ha ringt kommunjägaren vid flera tillfällen för måsproblemen, men utan resultat. Efter att han tagit bort den döda fiskmåsen ska det inte heller varit några problem för hyresgäster att vistas där och han har också kunnat utföra sitt arbete.

Tingsrätten menar dock att fastighetsskötaren avlivat fiskmåsungen på ett otillåtet sätt genom att sparka ihjäl den, det står klart i den dom som meddelades vid Örebro tingsrätt i förra veckan. Den dömde ska betala 9 600 kronor i dagsböter.

LÄS MER:400 kilo tung gjutform välte – på Karlatornets 66:e våning

LÄS MER:Problem med nödutgångar fortsätter på Zara i Arkaden: ”Folk kan omkomma”

LÄS MER:Fyra grädde och två frallor kostade Coop-kassörska jobbet

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS