Göteborgs Hamn växer – köper mark för 475 miljoner

Göteborgs Hamn växer med 108 000 kvadratmeter markyta och 69 000 kvadratmeter vatten – inklusive 200 meter kaj och tre byggnader.
Affären, där Platzer Fastigheter är säljare, är värd 475 miljoner kronor.

ANNONS
|

Det handlar om mark i ytterhamnarna i Arendal, byggnader och vattenareal till ett sammantaget värde av 475 miljoner. Syftet med köpet är att utveckla hamnens hanteirng av rullande last inom roro- och färjesegementet, enligt ett pressmeddelande.

Avtalet mellan Göteborg Hamn och Platzer Fastigheter tecknades under torsdagsförmiddagen.

”Försäljningen är villkorad av beslut i Göteborgs kommunfullmäktige”, skriver Göteborgs Hamn i pressmeddelandet.

LÄS MER:Göteborg vill dumpa giftig lera vid Vinga

Vd: ”Utvecklingspotentialen finns på Hisingen”

– Göteborgs hamns utvecklingspotential finns på Hisingen vid ytterhamnarna. De investeringar som gjorts över tid av såväl Göteborgs Hamn som Trafikverket och Trafikkontoret i form av utvecklad farled, terminaler, väg- och järnväg parallellt med transportindustrins utveckling ger att den fortsatta expansionen av hamnen sker naturligt i ytterhamnarna, säger Elvir Dzanic, vd på Göteborgs Hamn AB, i en kommentar.

ANNONS

P-G Persson, vd på Platzer, kommenterar också affären:

– Genom denna försäljning stärker vi Arendals koppling till hamnen och områdets position som Sveriges bästa logistikläge. Det ger oss även möjlighet att vidareutveckla övriga Arendal. Här kan vi erbjuda verklig hamnnära logistik, säger han.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS