Göteborgsbolag faller tungt på börsen efter studiemiss
Göteborgsbolag faller tungt på börsen efter studiemiss Bild: Pfizer

Göteborgsbolag faller på börsen – efter studiemiss

Forskningsbolaget Irlab Therapeutics, med säte i Göteborg, tappar mer än 60 procent av börsvärdet på onsdagsmorgonen efter ett bakslag i studie om läkemedel mot Parkinsons sjukdom.

ANNONS
|

Under tisdagen kom beskedet att forskningsbolaget Irlab Therapeutics inte nådde målet med en så kallad fas2b-studie för läkemedel mot Parkinsons sjukdom.

– Det är en besvikelse att vi inte lyckades nå datapunkten i det primära effektmåttet, men det är ganska uppmuntrande att vi såg en fördelaktig trend i det sekundära effektmåttet, som är ett mått på dyskinesier hos patienter med Parkinsons sjukdom”, säger Richard Godfrey, vd för Irlab Therapeutics till Nyhetsbyrån Direkt.

Läkemedelskandidaten kallas för mesdopetam. Enligt Richard Godfrey är det nu upp till Irlabs partner Ipsen huruvida kandidaten ska tas vidare till en registreringsgrundande fast 3-studie.

Vid 11-tiden hade Irlab Therapeutics börsvärde rasat med cirka 60 procent.

ANNONS

LÄS MER:Krig, inflation och elpriser – så var ekonomiåret 2022

LÄS MER:Styrelsen vill tacka nej till budet på Göteborgsbolaget

LÄS MER:Här är de 10 dyraste bostäderna som såldes i Göteborg 2022

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS