Efter en svag rapport faller Fingerprint Cards på börsen.
Efter en svag rapport faller Fingerprint Cards på börsen. Bild: Erik Simander/TT

Göteborgsbolag rasar efter rapporten

Göteborgsbolaget Fingerprint Cards rasar kraftigt vid börsöppning. Detta efter att bolaget redovisat fallande intäkter i den senaste kvartalsrapporten.

ANNONS
|

Fingerprint Cards tillverkar teknologi för fingertrycksavkänning.

På onsdagsmorgonen presenterade bolaget en rapport för det tredje kvartalet. Nettoomsättningen uppgick till 143 miljoner kronor, vilket är en nedgång med 60 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Även rörelsemarginalen, bruttomarginalen och kassaflödet minskade kraftigt.

Enligt bolagets vd Christian Fredriksson beror det minskade resultatet på ökad priskonkurrens och försäljning.

”I tillägg till detta minskade omsättningen inom Accessområdet i Asien detta kvartal, delvis på grund av lägre aktivitet i byggsektorn i Kina, vilket påverkar försäljningen av biometriska dörrlås. Detta hade en negativ inverkan på lönsamheten eftersom bruttomarginalen är högre inom detta produktsegment, jämfört med Mobile”, skriver Christian Fredrikson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Marknaden tog inte emot Fingerprints kvartalsrapport väl. Strax efter börsöppning klockan 09 var aktien ned med drygt 19 procent. Sedan årsskiftet har Fingerprints tappat tre fjärdedelar av bolagets aktievärde.

LÄS MER:Anställda på Shein tjänar 38 öre per plagg – får en ledig dag i månaden

LÄS MER:Experten: Oklart hur det blir med amorteringslättnader

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS