Medicinteknikföretaget Vitrolife rusar på börsen under onsdagen
Medicinteknikföretaget Vitrolife rusar på börsen under onsdagen

Göteborgsbolag rusar på börsen

Efter att ha visat upp ett ökat resultat rusar nu medicinteknikföretaget Vitrolife på börsen. Vid 10-tiden på onsdagen har aktien ökat med över 16 procent.

ANNONS
|

Vitrolife, med huvudkontor i Göteborg, utvecklar och tillverkar tjänster och produkter för individanpassad genetisk information samt medicintekniska produkter inom fertilitetsområdet.

Rapporten för det andra kvartalet 2024 visade en omsättning på 941 miljoner kronor, vilket är en ökning med omkring 4 procent jämfört med samma period förra året.

Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar (EBITDA) ökade till 327 miljoner kronor, jämfört med förra årets 293 miljoner kronor. Som ett resultat av detta rusar nu företagets aktie på börsen. Vid 10-tiden på onsdagen har aktien ökat med över 16 procent och ligger på 210 kronor.

LÄS MER:Miljardbolaget i Gårda – som tränar kirurger för operationer

LÄS MER:Göteborgsbolag rusar på börsen

LÄS MER:Vitrolife faller på börsen efter negativ prognos för Asien

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS