Cereno Scientific rusar på börsen efter att bolagets studie av ett läkemedel mot lungsjukdomen PAH visat positiva resultat.
Cereno Scientific rusar på börsen efter att bolagets studie av ett läkemedel mot lungsjukdomen PAH visat positiva resultat. Bild: Anders Wiklund/TT

Göteborgsbolag rusar på börsen

Göteborgsbolaget Cereno Scientific rusar på börsen – under måndagen var kursen upp över 20 procent.
Bolaget meddelade resultaten för sin fas 2-studie i fredags kväll.
– Det är mycket fina resultat, säger vd Sten Sörensen.

ANNONS
|

Cereno Scientific, med sitt säte i Goco-komplexet i Mölndal, såg sin aktie rusa under måndagsmorgonen. Cereno är noterat på First North och vid 10-tiden var kursen omkring 20 procent högre än i fredags.

Bolaget har genomfört så kallade fas 2-studier för sitt viktigaste läkemedel. Resultaten indikerar att det hjälper mot sjukdomen PAH, pulmonell arteriell hypertension. Sjukdomen leder till att blodkärl i lungorna blir för trånga och är potentiellt dödlig.

– Vi har sett mycket fina resultat och det verkar som att vi kan hjälpa patienterna på ett bra sätt, säger Sten Sörensen.

Nu startar sista steget

Han tillägger att det är ett nyckelögonblick för ett medicinbolag att ta sig förbi fas 2.

ANNONS

– Det är nog den viktigaste milestonen för ett biotechbolag, säger han.

Cereno har också meddelat ett samarbete med det belgiska läkemedelsbolaget Fluidda – och kommer nu att gå vidare med arbetet att få sitt läkemedel godkänt.

– Vår målsättning är att göra en fas 3-studie. För att få den godkänd måste vi gå upp mot regulatoriska myndigheter och få godkänt innan vi kan sätta igång, säger Sten Sörensen.

LÄS MER:Vinnarna på börsen när räntan sänks

LÄS MER:Amerikanskt medicinteknikföretag etablerar sig på Goco-centret i Mölndal

LÄS MER:Nu tas nästa steg i miljardsatsningen på medicin, idrott och hälsa i Mölndal

LÄS MER:Börspsykologen: Det ska du inte göra när börsen faller

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS