Azelio, som sysslar med lagring av energi, sparkar sin vd.
Azelio, som sysslar med lagring av energi, sparkar sin vd. Bild: Azelio

Göteborgsbolaget Azelio sparkar sin vd

Solenergibolaget Azelio sparkar sin vd Jonas Eklind. Hans efterträdare Jonas Wallmander tar över rollen med omedelbar verkan, enligt ett pressmeddelande.
– Azelio är i behov av ett nytt ledarskap, säger styrelseordförande Bo Dankis i ett skriftligt uttalande.

ANNONS
|

Azelio, som har huvudkontor på Lindholmen i Göteborg, jobbar med teknik för att producera och lagra solenergi. Efter att ha tappat stora delar av aktievärdet under förra året rusade värdet uppåt i början av veckan. Detta efter att bolaget meddelat att man ska påbörja ett certifieringsprogram i USA för att uppfylla amerikanska standarder i samarbete med bolaget MMR Group.

Nu kommer bolaget med en annan nyhet: vd:n Jonas Eklind får sparken och ersätts av Jonas Wallmander. Den senare kommer från tjänsten som Executive Vice President på Azelio och har jobbat inom bolaget sedan 2011.

– Jonas Wallmander känner väl såväl marknaden, kunderna och investerarna. Styrelsen är övertygad om att han tillsammans med de övriga i ledningsgruppen framgångsrikt kommer att ta Azelio in i nästa fas, säger Bo Dankis i ett uttalande.

ANNONS

– Styrelsen vill också rikta ett tack till Jonas Eklind för hans insatser som vd för Azelio. Under hans tid har bolaget uppnått flera viktiga milstolpar på vägen mot att kommersialisera en helt ny produkt för energilagring.

LÄS MER:Småspararfavorit kollapsar när börsen vänder ner

LÄS MER:Azelio rusar på börsen efter besked om USA-certifiering

LÄS MER:900 anställda fick sparken – över Zoom

LÄS MER:Sparkade 900 över Zoom – nu gör chefen comeback

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS