Göteborgska klädbolaget rusar på börsen

Göteborgska New Wave rusar med över 12 procent på Stockholmsbörsen, efter ett kanonresultat för första kvartalet 2023.

ANNONS
|

New Wave fortsätter sin framgångsserie.

Försäljningen ökade med 20 procent till 2 135,5 miljoner kronor för första kvartalet i år, mot 1 774,9 miljoner kronor i fjol.

Rörelseresultatet ökade till 313,5 miljoner kronor mot 209 miljoner kronor för samma period förra året.

– Vi inleder 2023 på ett otroligt positivt sätt. Trots att både första kvartalen 2021 och 2022 var all time high och att vi därmed mött starka siffror, så slår vi dem med råge, skriver vd:n och koncernchefen Torsten Jansson i en kommentar till rapporten.

Kommer att lansera fler varumärken i fler länder

I en tid där många detaljhandelsbolag kämpar i motvind ökar New Wave sina försäljningskanaler profil med 22 procent och detaljhandel med 17 procent.

ANNONS

– Vi kommer att öka takten i produktutveckling, marknadsföring och introduktion av befintliga produkter och varumärken i fler länder. Detta inleddes resan under första kvartalet. Så som det ser ut i dagsläget klarar nuvarande intäktsökningar att parera de kostnaderna, skriver Torsten Jansson.

LÄS MER:Torsten Jansson: Tio hus gör dig inte lyckligare

LÄS MER:Experten om börsåret 2023: ”Käpprätt åt helsike”

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS